Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Άλλα είπε ο Δραγασάκης, άλλα «κατάλαβε» η Σπυράκη (Βίντεο)


Άλλα είπε χθες το βράδυ στο kontra ο Γ. Δραγασάκης και… άλλα «κατάλαβε» σήμερα η Μ. Σπυράκη
Χθες λοιπόν στην εκπομπή του kontra "Επι του πιεστηρίου" με τον Μάκη Κουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη ο υπεύθυνος Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας για την αποπληρωμή των Ομολόγων σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Μου επιτρέπετε να σας δείξω ένα διάγραμμα; Εδώ είναι οι υποχρεώσεις του κράτους ανά μήνα όλο το έτος όλο το 2015 δηλαδή. Το μπλε ας το αγνοήσουμε το μπλε είναι τα έντοκα γραμμάτια, εδώ είναι οι......

υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ μικρές κάπου 600 εκατομμύρια είναι οι δόσεις δηλαδή που δίνουν...και πάμε στον Ιούλιο, αυτό το κόκκινο έχει ενδιαφέρον αυτά τα δυο κόκκινα που είναι ομόλογα που είναι στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. το πρώτο είναι 3,5 και το δεύτερο 3,1 Ιούλιο και Αύγουστο.
Αν φτάσουμε εδώ και δεν έχει βρεθεί μια φόρμουλα μια συμφωνία αυτά τα ομόλογα δεν μπορούν να πληρωθούν. Γιατί; Διότι είμαστε σε μια κατάσταση όπου μας δίνουν τα λεφτά, μας δανείζουν για να πληρώνουμε τα προηγούμενά τους δάνεια. Αυτή η παγίδα.
Άρα μέχρι τότε αν δεν έχει βρεθεί λύση τα ομόλογα αυτά δεν μπορούν να πληρωθούν άρα θα δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη. Εμείς κρίση στην Ευρώπη δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε. Άρα είναι κοινό συμφέρον μέχρι τότε να βρεθεί λύση».

Μ.Σπυράκη: Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία
Σχέδιο χρεοκοπίας βλέπει η ΝΔ πίσω από τις δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, ο κ.Δραγασάκης «αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία».
Κι αυτό διότι «δηλώνει ξεκάθαρα ότι μπορεί να μην πληρωθούν τα ομόλογα του Ιουλίου και του Αυγούστου». Κατά την κ. Σπυράκη,

πρόκειται για την «πιο κυνική ομολογία για την καταστροφή της χώρας  από τα πλέον αρμόδια χείλη».

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακή τακτική Ν.Δ.

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου δεν σχολιάζει και αρκείται στο να θυμίσει ότι πρόκειται για μία τακτική που εντάσσεται στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny