ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)




Δυσεξήγητα πράγματα συμβαίνουν στον Τόπο  μας.
Τα εισοδήματα μειώνονται δραματικά. Ο κόσμος υποφέρει, πεινάει, παγώνει                        (Σ.Σ Κάποιοι .... ανυπόμονοι μεταναστεύουν στον άλλο κόσμο αυτοκτονώντας!).                               Οι τιμές των αγαθών /υπηρεσιών αυξάνονται (;) κατακόρυφα.
Όλα αυτά, σε περίοδο αφόρητης ύφεσης !.....
Εκείνο όμως που είναι ασυγχώρητο, είναι η ανεξέλεγκτη, δυσανάλογη εκτίναξη στα ύψη προϊόντων  που -λόγω υπερφορολόγησης - προσφέρονται στο κοινό, από μέρους του Κράτους (το οποίο φαίνεται πως επενδύει στην ...... αναλγησία).
Στα τελευταία ακατονόμαστα χρόνια είχαμε αυξήσεις - περίπου - από 2,5% έως 15,5%. Μερικά είδη όμως ανέβηκαν αρκετά παραπάνω όπως: Οι Αστικές Συγκοινωνίες : 40,2%. Το Φυσικό Αέριο:60,1%. Το .......
πετρέλαιο θέρμανσης 111,4% !!!
Προφανώς το (φερόμενο ως) Κράτος για να  ανακουφίσει από τις αυξήσεις άλλων - εμπόρων, μεσαζόντων, καρτέλ, λαθρεμπόρων κ.α, δίνει τη χαριστική βολή ώστε να μας αποτελειώσει. Φιλάνθρωπη ενέργεια ευθανασίας !!!...... Πως να μην υποχρεωθούμε, πως να μην του είμαστε ευγνώμονες, πως να μη δακρύσουμε από συγκίνηση  πως να μην ανοίξουμε τα δάχτυλα;
Τι ακριβώς θέλουν να επιτύχουν οι εξουσιαστές μας;  Που το πάνε;
Πόσο θα το τραβήξουν το σχοινί;  Μέχρι να κοπεί ή - μήπως - να χρησιμοποιηθεί (από το λαό) για να τους περιποιηθεί κατάλληλα; Τη -δεδομένη - αναλγησία τους, ακολουθεί η αναισχυντία, η προκλητικότητα.
Επιδιώκοντας να απολογηθούν, αλλά και για να σταματήσουν το κύμα των διαμαρτυριών και της αναπόφευκτης, αγανάκτησης χρησιμοποιούνται - ποιοί άλλοι; -οι τηλεδίαυλοι των φιλικών Μ.Μ.Εκτροχιασμού, προκειμένου να ...... εξηγήσουν τις ανήκουστες αυξήσεις που οι ίδιοι επιβάλλουν. (Σ.Σ Παρενθετικά σημειώνω το απίστευτο, υποκριτικό που συμβαίνει : Ενώ - όπως ισχυρίζονται - δίνουν μάχη για να πέσουν οι τιμές πχ στο γάλα, το ψωμί κ.ο.κ, δεν τις μειώνουν εκεί που μπορούν άνετα και .....χωρίς μάχη να το πράξουν).
Μας εξηγούν λοιπόν γιατί .... δεν πρέπει να δοθούν αυξήσεις. Επειδή - λένε - αν οι πολίτες έχουν περισσότερα χρήματα για ξόδεμα, θα αγοράσουν εισαγόμενα /ακριβά προϊόντα θα φεύγει πολύτιμο συνάλλαγμα, και ......
Μαζί με τα φευγάτα / σαλταρισμένα μυαλά τους υποθέτω.
Προσωπικά (το έχω αναλύσει επανειλημμένα) αν είχα να επιλέξω μόνον ένα από τα δύο: Αύξηση εισοδημάτων ή μείωση τιμών, θα επέλεγα το δεύτερο.
Αλλά επειδή ο βασικός λόγος /συζήτηση / διεκδίκηση γίνεται για αυξήσεις εισοδημάτων , θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους οι (εγ)κέφαλοι, ότι με τα επιπλέον χρήματα δεν θα αγοραστούν μόνον εισαγόμενα προϊόντα αλλά και το δικαίωμα:



- Στη ζωή, όσων υποχρεώνονται να αυτοκτονήσουν.
- Στη θέρμανση
- Στην αξιοπρεπή διαβίωση και αποφυγή της εξαθλίωσης.
- Στην αποφυγή του δανεισμού από συγγενείς και φίλους.