Πεντάρα η Μπάρτσα! Έσπασε ρεκόρ 60 χρόνων ο Μέσι!

Πεντάρα η Μπάρτσα! Έσπασε ρεκόρ 60 χρόνων ο Μέσι!Με τις δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό ο Λιονέλ Μέσι ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλλη.

Ο Αργεντινός έδωσε την καλύτερη απάντηση πετυχαίνοντας χατ τρικ και κυρίως ξεπερνώντας το ρεκόρ του Τέλμο Θάρα....
Ο «Λίο» στο 5-1 επί των Ανδαλουσιανών έφτασε τα 252 γκολ και έγινε ο απόλυτος σκόρερ του Ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι αλλά η Σεβίλλη σε μερικές περιπτώσεις έδειξε πως μπορεί να κάνει τη ζημιά. Το παθητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων δυσκόλεψε τους «μπλαουγκράνα» που κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ από στημένη φάση.

Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με εντυπωσιακό τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Μπέτο και ισοφάρισε το ρεκόρ του Τέλμο Θάρα που κρατούσε από το 1955.

Στη συνέχεια η Σεβίλλη άλλαξε την τακτική της, έγινε πιο επιθετική αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Αυτό έγινε δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης με το αυτογκόλ του Ζόρντι Άλμπα.

Μετά από γύρισμα που έγινε από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στον βηματισμό τον Ισπανό αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Μπράβο Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε λίγα λεπτά καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ ο Νεϊμάρ με κεφαλιά πέτυχε το ενδέκατο φετινό του τέρμα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στη «Μπάρτσα».

Με τη συμπλήρωση μια ώρας παιχνιδιού ο Λουίς Σουάρεζ με την τέταρτη ασιστ σε ισάριθμα παιχνίδια έκανε τη σέντρα και ο Ράκιτιτς με το κεφάλι «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του.

Η στιγμή που θα θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια σημειώθηκε στο 74ο λεπτό.  Ο Μέσι συνδυάστηκε άψογα με τον Νεϊμάρ και ο πρώτος από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ξεπερνώντας το ρεκόρ του Τίμο Θάρα.

Ο Αργεντινός λίγο μετά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμόρφωσε το τελικό 5-1 και έφτασε τα 252 γκολ στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Αλμπα (82' Αντριάνο), Ματιέ, Αλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Τσάβι (77' Ραφίνια), Ράκιτιτς, Νεϊμάρ, Σουάρες (73' Πέδρο), Μέσι.

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Μπέτο, Κόκε, Φιγκέιρας, Παρέχα, Καρίσο, Μπανέγα, Κριτσόβιακ, Βιτόλο, Σουάρεθ (61' Γκαμεϊρό), Βιδάλ (61' Ντεουλοφέου), Μπάκα (73' Ιάγο Ασπας).