Έλεος... Ιδιωτικό σχολείο στα Γιάννενα λειτουργούσε χωρίς άδεια για 10 χρόνια - Στον αέρα οι τίτλοι σπουδών όσων αποφοίτησαν απο εκεί!

Έλεος... Ιδιωτικό σχολείο στα Γιάννενα λειτουργούσε χωρίς άδεια για 10 χρόνια - Στον αέρα οι τίτλοι σπουδών όσων αποφοίτησαν απο εκεί!Σοβαρό θέμα έχει προκύψει για Εκπαιδευτήρια των Ιωαννίνων, τα οποία από το 2004, για δέκα ολόκληρα χρόνια δηλαδή, δεν έχουν άδεια λειτουργίας.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Κουρουτός, η υπόθεση θα οδηγήσει σε τεράστιες περιπέτειες τα παιδιά που αποφοίτησαν από το συγκεκριμένο σχολείο, καθώς οι τίτλοι ολόκληρης της δεκαετίας είναι άκυροι!

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ανέφερε για τα εκπαιδευτήρια, ότι "είναι ένα ιστορικό σχολείο της περιοχής. Κανείς δεν θέλει το σχολείο αυτό να βάλει λουκέτο. Δυστυχώς, όμως, οι εκπρόσωποί του έχουν προβεί σε παραβιάσεις της νομοθεσίας και θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους στη δικαιοσύνη", ανέφερε ο κ. Κουρουτός.

Οι αίθουσες διδασκαλίας του εν λόγω ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου που πραγματοποίησε αιφνίδιο έλεγχο,  δεν έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από το 2004!

Συγκεκριμένα, το 2004 καταργήθηκαν οι παλιές αίθουσες διδασκαλίας, ενώ προστέθηκαν καινούριες, οι οποίες ουδέποτε αδειοδοτήθηκαν, καθώς επρόκειτο για αυθαίρετα κτίσματα. Δεν έχει, επίσης, κατατεθεί από τους διοικούντες το σχολείο μελέτη στατικής επάρκειας των αιθουσών του, πράγμα που σημαίνει πως η διοίκηση του σχολείου έθεσε σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφα της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης, έγγραφα της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Β' Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. προκύπτει σαφώς πως το σχολείο λειτουργεί χωρίς άδεια, καθώς τα δικαιολογητικά για την τροποποίηση της άδειάς του επεστράφησαν, διότι, κατά την Υπηρεσία, δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Από όλα αυτά τα στοιχεία προκύπτουν σοβαρότατες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, τόσο για την ιδιοκτησία και τους μετόχους του σχολείου, όσο και για τη διοίκηση της εκπαίδευσης που όλα αυτά τα χρόνια επέτρεπαν στο σχολείο να λειτουργεί παράνομα και να εκδίδει τίτλους σπουδών.
Για το ζήτημα η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα Ιωαννίνων θεωρώντας ότι προκύπτουν σοβαρές πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων της τελευταίας διετίας...

Πηγή: epirusgate