Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθογράφου -Σχολιογράφου)

Προσπαθώντας να αναδιφήσω τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια, τα παράσημα, τη βιτρίνα, τον πίλο της εξουσίας, σαστίζω. Κάτω από το  εξουσιαστικό , κλαρωτό πηλήκιο των κλαρούχων αρχόντων, κρύβεται το κομματικό πηλήκιο.
Παραμέσα το κρανίο και - εσωτερικά- το ... περιεχόμενο. Εδώ υπάρχει πρόβλημα ελλείμματος. Δυστυχώς αυτό δεν είναι μόνον διανοητικό. Είναι και ηθικό, αξιακό, πατριωτικό. Γιατί δεν νοείται η Πατρίδα να βιώνει μια απίστευτη (πρωτόγνωρη σε περίοδο ειρήνης) τραγωδία και οι αποκλειστικά υπεύθυνοι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ να ......
ενδιαφέρονται μόνον για την διατήρηση ή την αρπαγή της εξουσίας !!!.....
Δεν είναι δυνατόν να δαπανούν ατελείωτες ώρες, να συναλλάσσονται, να εκτίθενται, να γλείφουν εκεί - και εκείνους - που έφτυναν, μόνο και μόνον για τις καρέκλες. Μήνες τώρα οι μεν αγωνίζονται να συγκεντρώσουν 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου, οι δε πασχίζουν ώστε αυτό να μη συμβεί, να πέσει η Κυβέρνηση (διακαής , διαχρονικός καημός και πόθος κάθε Αντιπολίτευσης η οποία "σέβεται" την Δημοκρατική πρακτική και τον εαυτό της,  από την επομένη - ή και το ίδιο βράδυ; - των εκλογών).
Επίπονος αγώνας για το ...... καλό εκάστου εξ αυτών των ..... "Πατριωτών "/ "Δημοκρατών".
Αλήθεια (Σ.Σ Έχω ξαναασχοληθεί με το ζήτημα) γιατί δεν αφιερώνουν - ό λ ο ι τους - αυτό τους τον ζήλο /εργώδη προσπάθεια σε κάτι πολύ σπουδαιότερο,  εθνωφελές:
Να συγκαλέσουν (Σ.Σ Θα έπρεπε να το είχε ζητήσει και εκείνος, ο κος Πρόεδρος) συμβούλιο εθνικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , και  να συζητήσουν από κοινού - χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς - τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης;
(Σ.Σ Έχουν εξάλλου ως επιχείρημα τις ομολογίες αποτυχίας των Ιδίων : ΔΝΤ και Τρόικας!).
Δεν είναι απαράδεκτο, ντροπή, αυτό που συμβαίνει; Δεν είναι επιβλαβής η προεδρολογία ,καθώς και η πολύμηνη (Σ.Σ ό,τι  εξέλιξη και να υπάρξει ) παρατεινόμενη εκλογολογία / προεκλογική περίοδος;
Ποιό είναι σήμερα το προέχον, το μείζον;
Ο αριθμός για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ή η σωτηρία της Πατρίδας;

ΥΓ Αν δεν αλλάξουν ρότα οι άφρονες αν δεν επικεντρωθούν στην έξοδο από την κρίση, τότε οι συνέπειες / εξελίξεις θα είναι καταστροφικές.
      Φοβούμαι οτι οι κ.κ. πολιτικοί μας δεν μας φόρτωσαν μόνον με ελλείμματα και χρέη οικονομικά. Αλλά έλλειμμα εθνικού χρέους (δικό τους) προς την χειμαζόμενη -εξαιτίας τους!- Πατρίδα μας.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny