Ο Μπερλουσκόνι επιστρέφει στην πολιτική μόλις τελειώσει με τις πάπιες των συνομήλικων του [βίντεο]

Ο Μπερλουσκόνι θέλει να επιστρέψει στην πολιτική μόλις τελειώσει με τις πάπιες των συνομήλικων του [βίντεο]Ο άλλοτε κραταιός πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι μεταβαίνει με την πολυτελή του λιμουζίνα σε οίκο ευγηρίας λίγο έξω από το Μιλάνο όπου συμμετέχει στη φροντίδα των 2.000 υπερηλίκων τροφίμων του, εκτίοντας την ποινή που του έχει επιβάλει το δικαστήριο.
Ο 77χρονος πολιτικός που γλύτωσε τη φυλακή ακριβώς λόγω της ηλικίας του δεν λέει να το βάλει κάτω. Η πρόσφατη απόφαση από το εφετείο του Μιλάνο που τον αθώωσε για την πολύκροτη υπόθεση της ανήλικης πόρνης Ρούμπι που συμμετείχε στα περίφημα μπούνγκα μπούνγκα πάρτι του, αναπτέρωσε το ηθικό του πολυεκατομμυριούχου πολιτικού. Όπως υποστήριξε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Oggi, «συγκινήθηκε».
Ξεκινά πάλι επαφές
Ανεξαρτήτως όμως αυτού, ο κ. Μπερλουσκόνι προετοιμάζεται για μια δυναμική επιστροφή στο προσκήνιο, έστω και μένοντας στο παρασκήνιο. Παρά το γεγονός ότι για αρκετούς ακόμη μήνες δεν θα μπορεί να απομακρυνθεί από την ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας, ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.
Ήδη, έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά και στέλοντας αναλυτική επιστολή στον πρώην σύμμαχό του και γραμματέα της «Νέας Κεντροδεξιάς» Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος είναι σήμερα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι.
Πιθανότατα, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, θα συναντηθούν και θα γευματίσουν μαζί, για μια πιο λεπτομερή συζήτηση. Στόχος, η δημιουργία μιας κεντροδεξιάς συμμαχίας που να ανεβάσει και πάλι τα συνολικά ποσοστά της συντηρητικής παράταξης.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει να διασφαλίσει για τον εαυτό του τον ρόλο του εγγυητή. Του σοφού πολιτικού, ο οποίος νοιάζεται για το μέλλον της χώρας και του κόμματός του. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι η τρίτη δύναμη στην οποία απευθύνεται -η Λέγκα του Βορρά- δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει την πλήρη αυτονομία της. Η Λέγκα επιθυμεί να συνεχίσει να απορρίπτει το Ευρώ και να εκφράζεται με ξενοφοβικές δηλώσεις κατά των μεταναστών.