Πολιτικός σεισμός από το κλείσιμο της Βουλής - Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει τον Κ. Παπούλια για το προεδρικό διάταγμα - Τι καταγγέλλουν για την κυβέρνηση

Πολιτικός σεισμός από το κλείσιμο της Βουλής - Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει τον Κ. Παπούλια για το προεδρικό διάταγμα - Τι καταγγέλλουν για την κυβέρνησηΗ ΓΛΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει το αιφινιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη της παρούσας συνόδου και την έναρξη των θερινών τμημάτων.

Και αυτή η απόφαση λήφθηκε ενώ ήδη υπήρχαν φωνές της αντιπολίτευσης που ζητούν από τον Πρόεδρο της Βουλής να μην προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση. Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης είχε ζητήσει από τον κ. Μεϊμαράκη να μην προχωρήσει στη λήξη της Ολομέλειας, απόφαση που όμως αποτελεί πάντα επιλογή της κυβέρνησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν ανακοινώθηκε ούτε όσο συνεδρίαζε η Βουλή, η οποία μάλιστα διέκοψε τις εργασίες της κανονικά για αύριο με προγραμματισμένες ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Μάλιστα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τόσο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας πως αυτό το διάταγμα συνιστά σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων, στην υπονόμευση της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της δικαιοσύνης και στη φαλκίδευση της διαφάνειας στη λειτουργία του κράτους.