Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στο -4,7%

Ένα ακραίο κερδοσκοπικό παιχνίδι – υπό την  ανοχή της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς – διαδραματίστηκε στην Αθήνα και από την μια πλευρά με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας  και την άθλια κερδοσκοπία των αναδόχων και από την άλλη το παιχνίδι με τις δημοσκοπήσεις εν όψει των εκλογών.
Η κατάρρευση όμως λόγω ενός πιθανού άσχημου εκλογικού αποτελέσματος  είναι διαφορετικό πράγμα από αυτό........

που συντελείται στην μετοχή της Εθνικής.
Η μετοχή της Εθνικής ήταν η θρυαλλίδα καθώς από το πρωί οι ρευστοποιήσεις έφθασαν έως και τα 2,06 ευρώ – ενώ τελικά η μετοχή  κινείται με πτώση 10,74% στα 2,16  ευρώ.

Είναι  προφανές ότι οι ανάδοχοι έλαβαν μετοχές στα 2 ευρώ ίσως και χαμηλότερα και τώρα αδειάζουν τις μετοχές, πάνω στους Έλληνες επενδυτές. Μάλιστα, πολλά ελληνικά χαρτοφυλάκια “έσπασαν” έχοντας αγοράσει μετοχές της Εθνικής.  Πολύ αρνητική είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες τράπεζες  με την Alpha Bank και την Πειραιώς να χάνουν πάνω από 5%.      

Με μεγάλο όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 430 εκατ. ευρώ, το sell off στο Χρηματιστήριο Αθηνών έστειλε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1.121 μονάδες -  για να κλείσει τελικά οριακά υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας, στις 1.123 με πτώση 4,63%.