Αβέβαιο το μέλλον της Alfa Romeo

fdbfdddddddddddΥπάρχει ένα σχέδιο διάσωσης της Alfa Romeo και περιλαμβάνει την ανεξαρτητοποίησή της, ώστε να φτιάξει 6 νέα, περισσότερο premium, μοντέλα, τα οποία θα φέρουν κινητήρες από την Ferrari.

Η Alfa είναι μέλος του Ομίλου Fiat Group Automobiles S.p.A...
., ο οποίος περιλαμβάνει μοντέλα της Fiat, της Lancia, της Fiat Professional και της Abarth. Οι πληροφορίες θέλουν τον κο Marchionne να ανακοινώνει στις 6 Μαΐου, στα πλαίσια της ανακοίνωσης της νέας του στρατηγικής για την Fiat-Chrysler, τη νομική ανεξαρτητοποίηση της Alfa, η οποία θα έχει τα δικά της έσοδα-έξοδα. Το να μετατραπεί η Alfa Romeo σε μία παγκόσμια φίρμα, είναι μια από τις θεμέλιες λίθους του σχεδίου του CEO να ξαναφέρει κέρδη στον Όμιλο από τα μέσα της δεκαετίας.

Το Fiat Group είναι η 7η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με 226 χιλ. υπαλλήλους. Η Fiat σχεδιάζει να αναπτύξει με νέα πισωκίνητη πλατφόρμα για sedan και SUV, την οποία και θα χρησιμοποιήσει στην Alfa. Στόχος είναι να ανέβει στην premium «κλίμακα» και να ανταγωνίζεται τους Γερμανούς. Τα πρώτα μοντέλα θα βγουν από την παραγωγή το 2016, ενώ στις κορυφαίες τους εκδόσεις θα φέρουν κινητήρες εξελιγμένους από την Ferrari.

Το σχέδιο: 6 νέα premium μοντέλα από το 2016
Από το 2004, αυτό είναι το 4ο σχέδιο του Marchionne για τη διάσωση της Alfa και έχει την ίδια λογική με αυτό της «αδελφής» Maserati: Αναβάθμιση της εταιρείας για να πιάσει τον γερμανικό premium ανταγωνισμό. Η Alfa είναι ζημιογόνος την τελευταία 10ετία, ενώ μόνο πέρσι οι πωλήσεις της έπεσαν κατά 56%, περιοριζόμενες στις 74.000 μονάδες, μια τιμή που είχαν να δουν οι Ιταλοί από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Ο CEO της Alfa Romeo, κος Harald Wester, ο οποίος είναι επικεφαλής και των Abarthκαι Maserati, θέλει να επαναλάβει ότι κατάφερε με την Maserati, η οποία πέρσι είχε άνοδο 10,3%. Τα κέρδη των 470 εκ. ευρώ των Ferrari και Maserati, συνεισέφεραν στα κέρδη των 2,97 δις. ευρώ του Ομίλου. Η ζημιά από την Alfa ήταν μόνο στην Ευρώπη 520 εκ. ευρώ.

Ο κος Marchionne υπολογίζει η Alfa Romeo να καταστεί εκ νέου κερδοφόρος τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Έξι νέα μοντέλα προγραμματίζονται. Το μικρό SUV και ένα μεσαίο sedan θα φτιάχνονται στο εργοστάσιοCassino της Fiat έξω από τη Ρώμη. Ένα μεγάλο sedan και ένα επίσης μεγάλο SUV θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις Mirafiori στο Τορίνο. Τέλος, στην Ιταλία θα φτιαχτούν ένα μεγάλο coupe και ένα roadster.

Κινητήρας Ferrari
Οι κορυφαίες εκδόσεις των πιο πάνω μοντέλων θα εξοπλίζονται με V6 κινητήρες, οι οποίοι αποτελούν παραλλαγές συνόλων της Ferrari και θα φτιάχνονται από τη Maserati. Ο κινητήρας πιθανώς να κατασκευάζεται στα Pratola Serra ή Termoli της Ν. Ιταλίας. Οι νέες Alfa θα φέρουν επίσης τον νέο turbo κινητήρα 1,75 λτ., ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην περιορισμένης παραγωγής 4C coupe. Στην Pratola Serra θα φτιάχνονται και τα diesel μοτέρ της εταιρείας. Αλλωστε, ο κος Marchionne είχε πει στη Γενεύη: «Οι Alfa Romeo πρέπει να φτιάχνονται στην Ιταλία και να φέρουν ιταλικούς κινητήρες».

Μόντενα
Πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι το αρχηγείο της Alfa ενδέχεται να μετακομίσει από το Τορίνο στην Μόντενα, εκεί που εδράζεται και η Maserati. Επιπλέον, τα νέα μοντέλα τηςAlfa θα διατίθενται εκτός Ευρώπης και Αμερικής μέσω των 1.700 εμπόρων Jeep. Στόχος είναι οι Alfa και Jeep να αποτελέσουν μια «εναλλακτική πρόταση» για το παγκόσμιο αγοραστικό κοινό. Αναλυτές λένε πως το σχέδιο αυτό απαιτεί μια επένδυση ύψους 5 δις ευρώ και περιμένουν τον κο Marchionne να εξηγήσει στις 6 Μαΐου πώς θα χρηματοδοτήσει η Fiat το πλάνο της.

Πηγή: Autotriti