Guardian: Οι καλύτερες ταβέρνες της Ελλάδας

Guardian: Οι καλύτερες ταβέρνες της ΕλλάδαςΟι Βρετανοί, πάντα ξετρελαμένοι με τις ελληνικές ομορφιές και με το ελληνικό φαγητό, έβγαλαν έναν οδηγό για τους ταξιδιώτες του 2014. Ο Guardian πήγε, είδε, έφαγε, απεφάνθη.

Η ταβέρνα της Λέλας, Καρδαμύλη

Μετά την ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα», η μικρή ταβερνούλα έχει βρει νέους θαμώνες και την αγαπούν ιδιαίτερα οι τουρίστες.

Peroulia, Μεσσηνία
Το παραλιακό εστιατόριο «Peroulia» έχει μια φοβερή θέα προς τη θάλασσα και τον Ταΰγετο. Τα 5–6 πιάτα που έχει το μενού άρεσαν στους συντάκτες του Guardian.

Captain Pipinos, Αντίπαρος
Χρειάστηκε μια διαδρομή με το ποδήλατο απόστασης 12 χιλιομέτρων από τη χώρα. Όπως είπαν οι συντάκτες, έφαγαν το καλύτερο γεύμα των διακοπών τους.

Gregori's Bar, Πάρος
Το καφέ «Φουσκοθαλασσιά» (Sea Swell) έχει πλέον καθιερωθεί ως το «καφέ του Γρηγόρη». Όπως έγραψε ο Guardian, ο ιδιοκτήτης και ο γιος του είναι οι πιο χαλαροί άνθρωποι του νησιού.

Κοχύλι, Σάμος
Με θέα 360 μοιρών και με την φιλοξενία των ιδιοκτητών της σαμιώτικης αυτής ταβέρνας, οι Βρετανοί επισκέπτες έμειναν ικανοποιημένοι. Τους άρεσε ιδιαίτερα το πιάτο με κεφτεδάκια και το πιάτο με τη σκορπίνα.

Κανάλι, Ελούντα
Το γραφικό σκηνικό της ταβέρνας «Κανάλι» και η νόστιμη κρητική κουζίνα το ανέβασαν ψηλά στις προτιμήσεις της εφημερίδας.

Το Κελλάρι, Κίσσαμος
Εδώ, όπως λένε, φτιάχεται ο καλύτερος μουσακάς. Ο Στέλιος, ο ιδιοκτήτης, είναι φιλόξενος και χαρούμενος.

Sunset, Σταυρός
Σερβίρει πάνω στην άμμο και στο τέλος κερνά μπακλαβά, πεπόνι και ρακόμελο.

Αυλή, Κέρκυρα
Όπως λένε, είναι τόσο όμορφα, που μπορεί κανείς να μείνει εκεί όλη μέρα και να θαυμάζει τη θέα.

Lepida Beach Café, Κεφαλονιά
Σε μια υπέροχη παραλία με βράχια, το απίθανο φαγητό και το εξαιρετικό ψάρι της ταβέρνας είναι ό,τι καλύτερο μετά τη βουτιά.