Δ. Κουφοντίνας: Θα γράψω και δεύτερο βιβλίο

«Το είχα μέσα μου, πίεζε να βγει. Οσο πάλευα με τα κλασικά εργαλεία των ιστορικών να τιθασεύσω το έντυπο υλικό που άπλωνε σιγά σιγά και γέμιζε όλο το κελί, τόσο πιο πολύ πίεζε να βγει». Αυτό είπε ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη,…
Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει το  βιβλίο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», το οποίο προκάλεσε -μεταξύ άλλων- οξεία πολιτική αντιπαράθεση καθώς το προλογίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Γιαννόπουλος.

«Στα χειρόγραφα στα οποία ταξινομούσα αντικειμενικά, ιστορικά ρεύματα, στο περιθώριό τους σημείωνα μαι φράση, μια εικόνα από τα παλιά που ανάβλυζε. Ο παλιός γνώριμος Αντώνης έλεγε το λογάκι του, έκλεινε συνωμοτικά το μάτι, διεκδικούσε το χώρο του», είπε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Μια ξάγρυπνη νύχτα παραμέρισα έντυπα και χειρόγραφα, άνοιξα μια γωνιά στο πλαστικό τραπέζι, άνοιξα τη δίοδο να βγει ο συμπιεσμένος ατμός, ξημέρωσε, μεσημέριασε, ξαναβράδιασε και εγώ συνέχισα να γράφω», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο «Λουκάς» της 17Ν, το βιβλίο αυτό το έγραφε όλο το καλοκαίρι του 2012 και σταμάτησε το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου λόγω του σοκ, που -όπως ισχυρίζεται- έπαθε, επειδή βγήκε από το κελί του και πήγε στη διπλανή αίθουσα του δικαστηρίου για τη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Αρχισε να γράφει ξανά περίπου έναν χρόνο μετά, στις 17 Νοέμβρη (διαλέγει πάντα συμβολικές ημερομηνίες) του 2013.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσα από τη συγκεκριμένη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι μάλλον θα υπάρξει και… σίκουελ, καθώς το βιβλίο που εκδόθηκε δεν ήταν εκείνο που αρχικά είχε σχεδιάσει. Στην αρχή είχε ξεκινήσει να γράφει την ιστορία της μεταπολιτευτικής ένοπλης πάλης. «Δεν είχα πρόσβαση στις πηγές που ήθελα. (…). Όμως, δεν έχω παραιτηθεί από αυτή την ιδέα», είπε χαρακτηριστικά.