Γιατροί καταγγέλλουν πως ιδιώτες και συνταξιούχοι χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία

Σε καταγγελία προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», σύμφωνα με την οποία ιδιώτες και συνταξιούχοι γιατροί, οι οποίοι δεν έχουν καμία οργανική σχέση με το νοσοκομείο, χειρουργούν στο εν λόγω ίδρυμα.
Συγκεκριμένα,…
η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο «Αγία Όλγα», έστειλε επιστολή στο διοικητή του νοσοκομείου, μέσω της οποίας ζητούν από τον ίδιο το διοικητή του νοσοκομείου να διερευνηθεί άμεσα το θέμα, καθώς το ισχύον νομικό πλαίσιο -όπως τονίζουν οι γιατροί- απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά κάθε είδους εμπλοκή ιδιωτών στο δημόσιο νοσοκομείο.

Στο έγγραφο σημειώνεται πως δεν κρίνεται η επιστημονική επάρκεια ή η χρησιμότητα των συγκεκριμένων χειρουργών, αλλά το νόμιμο ή μη αυτής της δραστηριότητας. Χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Πιστεύουμε ότι τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου έχουν την ευαισθησία να λειτουργήσουν ταχύτατα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και να μας κοινοποιήσουν εγγράφως όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα, που καθιστούν την παρουσία των συγκεκριμένων γιατρών απολύτως διαφανή και νόμιμη».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, ζήτησε την άμεση διερεύνηση του θέματος, καθώς ο ίδιος εκτιμά πως παρόμοια περιστατικά υπάρχουν και σε άλλα νοσοκομεία, για τα οποία ωστόσο δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένα στοιχεία. Ακόμη, πρόσθεσε πως ότι οι ιδιώτες και συνταξιούχοι γιατροί του ΕΣΥ εισέρχονται στα χειρουργεία και συμμετέχουν ή διενεργούν επεμβάσεις επικαλούμενοι το επιχείρημα ότι η επέμβαση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, θα κοστίσει λιγότερο από όσο σε ένα ιδιωτικό, σε βάρος του δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.