Αφού έσωσε την Ελλάδα πήγε να σώσει την Ουκρανία

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ουκρανία, μετέβη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει, σήμερα, Δευτέρα, στο….
Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ένωσης και να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις επαφές του στην Ουκρανία.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία στη συνάντηση που είχε με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.
Παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας «να δώσει μέσα από την εμπειρία της κρίσης που έχουμε ζήσει και ζούμε την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία».

Εξάλλου, ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις τοποθετήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Ουκρανία. Σ” αυτήν επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την κοινή γραμμή που ακολουθούν και «θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών», ενώ γίνεται αναφορά και στο ότι τα δύο κόμματα διαμαρτύρονταν που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν πήγε στους ομογενείς της Ουκρανίας, ενώ όταν τους επισκέφτηκε, διαμαρτύρονταν και πάλι, αυτή τη φορά που πήγε στην Ουκρανία!