Προσκλητήριο στην Κεντροδεξιά από τον Αντώνη Σαμαρά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ!
Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις και οι συζητήσεις στο πολιτικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και σε κάποιες συναντήσεις «πίσω από κλειστές πόρτες» σε σπίτια των βορείων προαστίων ή στις σάλες των κεντρικών ξενοδοχείων πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και του κέντρου των Αθηνών....
Σε αυτές, στις οποίες ο Αντ. Σαμαράς προτιμά να πηγαίνει μόνος του, τίθεται το θέμα της διεύρυνσης της Ν.Δ. προς το Κέντρο και τη Δεξιά, ανάλογης με αυτή που είχε επιχειρήσει το 1977 ο Κ. Καραμανλής.
Ο κ. Σαμαράς σημειώνει στις εν λόγω συναντήσεις ότι οι συνθήκες από τη δεκαετία του ’70 έχουν αλλάξει. Η πλειονότητα των πολιτών στον άξονα Δεξιά - Αριστερά κατά 55% τοποθετείται Κεντροδεξιά - Δεξιά και μόνο κατά 45% Κεντροαριστερά -  Αριστερά. Επίσης, το πρόβλημα συνοχής που έχει προκληθεί στη Ν.Δ. με την πολυδιάσπαση στους ΑΝ.ΕΛ., το κίνημα Πολύδωρα - Ζώη, τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών της, αλλά και την, έστω συγκυριακή, στήριξη της Χρυσής Αυγής από ευρεία μάζα παραδοσιακών ψηφοφόρων, είναι αποτέλεσμα της αναγκαστικής στροφής που έκανε τον Νοέμβριο του 2011, με τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στο ερώτημα τι θα κάνει προκειμένου να σφυρηλατηθεί εκ νέου η ενότητα στην Κεντροδεξιά, αλλά και να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα, ο Αντ. Σαμαράς δείχνει πλέον να κλίνει προς έναν συγκροτημένο, απόλυτο αιφνιδιασμό. Αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου, θα συγκαλέσει συνδιάσκεψη εθνικής συστράτευσης, καλώντας το σύνολο των κομμάτων, των πολιτικών και των ψηφοφόρων της Δεξιάς, χωρίς εξαιρέσεις, πλην της Χρυσής Αυγής. Καμμένος, Ζώης, Πολύδωρας, Νικολόπουλος, Καρατζαφέρης, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές, είτε έχουν ενταχθεί στα κόμματα αυτά είτε παραμένουν ανένταχτοι στο Κοινοβούλιο, θα προσκληθούν να παραβρεθούν, να καταθέσουν τις απόψεις τους και να περιγράψουν το όραμά τους για μια νέα Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι προαπαιτούμενο να διαλύσουν τα κόμματά τους.
ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Ο πρωθυπουργός μάλιστα προσανατολίζεται στο να καλέσει για να μιλήσουν και όλους τους εν ζωή πρωθυπουργούς και αρχηγούς του κόμματος, μη εξαιρώντας τον Κ. Μητσοτάκη και φυσικά αφήνοντας πίσω τις όποιες πικρίες έχουν δημιουργηθεί στο καραμανλικό περιβάλλον. Στα πλάνα που καταρτίζει είναι, ως αποτέλεσμα της συνδιάσκεψης, να προκύψει η ίδρυση μιας νέας εθνικής συμμαχίας. Σε αυτή θα περιλαμβάνονται η Ν.Δ., οι ΑΝ.ΕΛ. -αν δεν αποφασίσουν τη διάλυσή τους-, όλες οι κινήσεις της αντιμνημονιακής Δεξιάς - Κεντροδεξιάς, με μια επωνυμία «Νέα Ελλάδα» ή «Ελληνικός Συναγερμός», αφού το σύνθημα πλέον θα είναι «Παίρνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας» και το «Η Ελλάδα στους Ελληνες», όχι όμως με λαϊκίστικους όρους ΠΑΣΟΚ.
Στη δεξιά αυτή «συμμαχία» θα προσκληθούν και προβεβλημένες προσωπικότητες του εθνικού χώρου, μεταξύ αυτών ο σερ Β. Μαρκεζίνης ή ο στρατηγός Φρ. Φράγκος, για να καταθέσουν τις απόψεις τους, παράγοντες και επιχειρηματίες της Ομογένειας, ειδικά από την Αμερική, με τους οποίους διατηρεί πολύ παλιές και βαθιές σχέσεις ο Αντ. Σαμαράς, διεθνείς προσωπικότητες κύρους, καθώς και υψηλόβαθμοι παράγοντες των κυρίαρχων τραπεζών της Γουόλ Στριτ και του Σίτι και διεθνών think tanks.