Ελλήνων συνήθειες...

Ελλην Φορολογούμενος

Παπάρα ονομάζεται αφενός ένα είδος φαγητού της ελληνικής κουζίνας και αφεδύο μια διατροφική συνήθεια των Ελλήνων.
Με τη διατροφική συνήθεια που καλείται Παπάρα θα ασχοληθεί σήμερα η στήλη,  η οποία παπάρα ενίοτε λέγεται και  λαδομπούκι, βούτα, βουτιχτική και άλλα .
Τι είναι η παπάρα ;  ιδού η απορία !
Παπάρα είναι το ψωμί που βουτιέται στο λάδι που μένει στη σαλάτα (ειδικά στη χωριάτικη).  Η παπάρα σαν πράξη και εκτέλεση δεν είναι δα και καμία ευγενική χειρονομία,  σαν αυτές που περιγράφονται στο σαβουάρ βίβρ , είναι μια..... πιο μπας κλας συνήθεια . Είναι από αυτές τις συνήθειες  που χωρίζουν τους ανθρώπους σε λαό και κολωνάκι , σε πλειβίους και σε  πατρικίους , σε πόπολο και αριστοκρατία. Άσχετα όμως με το γεγονός ότι  δεν είναι ιδιαίτερα ευγενική κίνηση, η παπάρα αποτελεί ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, δεδομένου ότι συνδυάζει και το λάδι με τα ζουμία  της ντομάτας ή του γάλακτος (της μίας ημέρας ή του φρέσκου γάλακτος υψηλής παστερίωσης).
Για βελτίωση της παπάρας, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και φέτα, πατώντας την με το πιρούνι, ώστε να ρουφήξει όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι ή γάλα . Στις υπόλοιπες ευρωπαικες χώρες και τις χώρες του ΟΑΣΑ  χώρες, η παπάρα δεν είναι απλώς «όχι ιδιαίτερα ευγενική», αλλά απορρίπτεται παντελώς ως ιδιαίτερη αγένεια.
Για άτομα που κάνουν ατυχείς βαρυσήμαντες δηλώσεις ή πράττουν εξίσου σημαντικά έργα με απόλυτη  αποτυχία , υπάρχει και η φράση «έκανε παπαριά !