Προσγειώθηκε το αεροσκάφος;

Στο απόλυτο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για τη μοίρα του αεροσκάφους Boeing 777. Η τελευταία θεωρία εξετάζει το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να απήχθη και να προσγειώθηκε σε κάποιο από τα…


νησιά Ανταμάν.
Το σύμπλεγμα νησιών Ανταμάν περιλαμβάνει περισσότερα από 500 νησιά εκ των οποίων μόνο 50 κατοικούνται και τα περισσότερα καλύπτονται από πυκνή ζούγκλα. Τώρα τα νεότερα στοιχεία από Αμερικανούς αξιωματούχους αναφέρουν ότι το μοιραίο αεροσκάφος έστελνε σήμα περισσότερες από τέσσερις ώρες στο αεροσκάφος αφού έκλεισαν τα συστήματα επικοινωνίας του Boeing.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, το πιο πιθανό είναι ανθρώπινο χέρι να έκλεισε με διαφορά 14 λεπτών τα δύο συστήματα επικοινωνίας παρά να σταμάτησαν εξαιτίας κάποιου καταστροφικού γεγονότος. Αυτή η υπόθεση ενισχύει τα σενάρια αρπαγής του αεροσκάφους και τρομοκρατίας.
Πηγές που παίρνουν μέρος στην έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους είπαν στο Reuters ότι όποιος βρισκόταν στο πηδάλιο του αεροσκάφους ακολουθούσε σημεία πλοήγησης που θα τον οδηγούσαν στα νησιά Ανταμάν. Έτσι ενισχύεται η θεωρία αρπαγής. Επιπλέον εξετάζεται και το γεγονός ότι αυτό το σενάριο εξηγεί γιατί δεν εκπέμπει σήμα το μαύρο κουτί του αεροσκάφους το οποίο θα λειτουργούσε μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.

Αμερικανοί ειδικοί ανέφεραν ότι το σενάριο είναι πιθανό. Δηλαδή κάποιος να έκανε αεροπειρατεία και να προσγείωσε το αεροσκάφος σε κάποιο από τα νησιά χωρίς να γίνει αντιληπτός.
Το ενδιαφέρον σε αυτό το σενάριο είναι ότι το μοναδικό αεροδρόμιο που θα μπορούσε να δεχτεί ένα τόσο μεγάλο αεροσκάφος είναι το κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας στο Πορτ Μπλερ. Η υπόλοιπη περιοχή είναι στην κυριολεξία στρατικοποιημένη με στρατιωτικές βάσεις εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της.

Το σενάριο, όμως, περιπλέκεται από το ποια χώρα ελέγχει ποια νησιά. Για παράδειγμα υπάρχουν αναφορές ότι η Κίνα έχει δημιουργήσει στρατιωτική βάση στα νησιά Κόκοα με έναν μεγάλο αεροδιάδρομο. Υπάρχουν αναφορές ότι η Κίνα νοικιάζει τα συγκεκριμένα νησιά που βρίσκονται κοντά στο Ανταμάν από την Μιανμάρ.