Το άρθρο 19 του μεταναστευτικού απεσύρθη μέχρι να ξανάρθει

Το άρθρο 19 του μεταναστευτικού απεσύρθη μέχρι να ξανάρθειΜπροστά στο φόβο να περάσει το άρθρο 19 με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση το απέσυρε μέχρι νεωτέρας.

Η επικοινωνία που είχαν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έλυσε το γόρδιο δεσμό με την απόσυρση του άρθρου και την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο εταίρων.

«Θα το επανεξετάσουμε και θα το φέρουμε την άλλη εβδομάδα…» είπε στους δημοσιογράφους ο Γενικός
Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος ,ο οποίος αποκάλυψε παράλληλα ότι οι πιέσεις από την πλευρά των αστυνομικών και των λιμενικών ήταν μεγάλες για να μπει στο νομοσχέδιο η συγκεκριμένη διάταξη (να απελαύνονται όσοι μετανάστες κάνουν ψευδείς καταγγελίας εναντίον των Σωμάτων Ασφαλείας για να έχουν την εύνοια του νόμου) ώστε να αισθάνονται και κείνοι προστατευμένοι όταν κάνουν τη δουλειά τους απηλλαγμένοι από το φόβο των ψευδών κατηγοριών.

Για την ιστορία να πούμε πως το ΠΑΣΟΚ απείλησε να καταψηφίσει ενώ από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία είχε υποστηρίξει πως το άρθρο 19 θα ερχόταν μόνο με τη συγκεκριμένη διάταξη.

«Το άρθρο 19 αποσύρεται για περαιτέρω συζήτηση» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος κι αυτή τη φορά ήταν οριστικό καθώς άρχισε η ψηφοφορία και δεν περιθώρια για αλλαγές.