Έλληνας σχεδιάζει το αμάξι του μέλλοντος!

Έλληνας σχεδιάζει το αμάξι του μέλλοντος!Ο 23χρονος Θάνος Παππάς, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναδείχθηκε εκ των νικητών του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «ΣΧΕΔΊΑΣΗ, ΜΈΛΛΟΝ, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΌΤΗΤΑ» ΠΟΥ οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) σε συνεργασία με τη Fiat...
Ο διαγωνισμός που υποστηρίχτηκε από την ACEA και τη Fiat αποτέλεσε μέρος του προγράμματος OFMN, για να ευαισθητοποιήσει τους νέους ανθρώπους γύρω από μία βασική πλευρά της κινητικότητας στο μέλλον: την προσβασιμότητα σε όλες τις μορφές της.
Αυτό έγινε με στόχο την ανάδειξη και την χρησιμοποίηση των ταλέντων όλων αυτών των νέων ανθρώπων που έχουν πάθος με την κινητικότητα.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε «live στο διαδίκτυο» από τα κανάλια της Fiat στο Google Plus και το YouTube, με τον Roberto Giolito και τους σχεδιαστές του Σχεδιαστικού Κέντρου της Fiat να προσφέρουν ιδέες, σκέψεις και τη δική τους αντίληψη σχετικά με το θέμα «Σχεδίαση, Μέλλον, Προσβασιμότητα». Προκάλεσε δε μία ενθουσιώδη συμμετοχή κυρίως νέων ανθρώπων 18 ως 34 ετών από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ως επί το πλείστον ανδρών, αλλά και με μία σημαντική γυναικεία συμμετοχή στους διαγωνιζόμενους με ηλικία κάτω από τα 34.
Όλες οι προτάσεις που έφτασαν στην ειδικά επιλεγμένη σελίδα της Fiat, αξιολογήθηκαν μετά από τους ίδιους σχεδιαστές της Fiat, με κριτήρια την πρωτοτυπία, την έμπνευση και την ικανότητα πρόβλεψης μελλοντικών σεναρίων. Ο Sebastian, ένας δημιουργικός καλλιτέχνης από το Αμβούργο, ο νεαρός γραφίστας Θάνος και ο Antonio, ένας αρχιτέκτονας και σχεδιαστής από το Μιλάνο, ήταν οι νικητές και οι πύλες του Σχεδιαστικού Κέντρου της Fiat άνοιξαν σήμερα γι’ αυτούς, ενώ επισκέφθηκαν και το α νακαινισμένο Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο.
Με αυτό ολοκληρώθηκε μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία που είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή των διεθνών διαδικτυακών κοινοτήτων της ACEA και της Fiat, στην κοινή προσπάθεια να προβλέψουν την κινητικότητα και την αειφορία στο μέλλον, με την επιθυμία να αναδείξουν το ταλέντο κυρίως των νέων, που αποτελούν το θεμέλιο για τον κόσμο του αύριο.
ΠΗΓΗ: neolaia.gr