Λεφτά υπήρχαν – Τα έφαγαν οι ΜΚΟ σε βάρος του Ελληνικού λαού

50 ΜΚΟ ΕΙΧΕ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δεν σταματάνε οι αποκαλύψεις για της ΜΚΟ και το πάρτι εκατομμυρίων που διοργανώνονταν εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Τα νέα στοιχεία που κυκλοφόρησαν σήμερα αναφέρουν ότι ένας στενός συνεργάτης της οικογένειας Παπανδρέου διατηρούσε 50 ΜΚΟ μόνο στο….


υπουργείο Εξωτερικών. Την συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε ο Νικόλαος Μάτσης που αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και να πει για τον εν λόγω συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Μάτσης διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία που ήταν διευθυντής ο Νικόλαος Μάτσης διένειμε χρήματα στις ΜΚΟ επί υπουργίας του Σταύρου Λαμπρινίδη το 2011.

Ο κ. Μάτσης μίλησε στο E TV και αποκάλυψε ότι ο άνδρας με τις 50 ΜΚΟ στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν πράγματι στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου και καθηγητής πανεπιστημίου ενώ συμπλήρωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο εν λόγω άνδρας είχε και άλλες ΜΚΟ σε άλλα υπουργεία. Επίσης τόνισε ότι οι ΜΚΟ ήταν τόσες πολλές που κανένας δεν μπορούσε να υπολογίσει τον πραγματικό τους αριθμό.

Ο πρώην γενικός διευθυντής μίλησε και για την αδερφή πολύ γνωστής Ελληνίδας πολιτικού που είχε πάρει 600.000 ευρώ από ΜΚΟ για να χτίσει στην Αιθιοπία ένα σχολείο 100 τ.μ. με χωμάτινο δάπεδο. Όταν ζητήθηκε από τον πρέσβη της περιοχής να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του σχολείου όπως επίσης και το πραγματικό κόστος, εκείνος αρνήθηκε.

Ο Νικόλαος Μάτσης ανέφερε μυστικές συσκέψεις που γίνονταν όταν βρισκόταν στην υπηρεσία και στις οποίες δεν τον καλούσαν να μετάσχει. «Ήθελα να ελέγξω μέσα από έγγραφα για το τι συμβαίνει στην υπηρεσία, γιατί είχα ακούσει για το αμαρτωλό παρελθόν της, αλλά ούτε αυτά δε μου παρουσίαζαν. Κάθε Τρίτη έβλεπα ότι όλοι εξαφανίζονταν και πληροφορήθηκα από μια υπάλληλο ότι κάθε εβδομάδα τα στελέχη έχουν μια σύσκεψη» είπε ο κ. Μάτσης αναφορικά με τις συσκέψεις.
Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΥΔΑΣ δήλωσε όταν ο διευθυντής της υπηρεσίας έλειπε με άδεια, το 2011, εκείνος είχε αναλάβει την θέση και τότε του ήρθε ένα χαρτί από τους οικονομικούς εισαγγελείς το οποίο ανέφερε για οικονομικές ατασθαλίες οι οποίες βρέθηκαν να γίνονται εκεί.

Ο κ. Μάτσης διηγήθηκε την συνέχεια: «Την στιγμή που ετοίμαζα την απάντηση με την βοήθεια τμηματαρχών – πρώην πρεσβευτών, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον προϊστάμενο μου κ. Θεοδωράκη, ο οποίος απαιτούσε να μην απαντήσω σε κανένα ερώτημα των οικονομικών εισαγγελέων, αλλά εγώ συνέχισα κανονικά το έργο μου, υπενθυμίζοντας του ότι από την στιγμή που εκείνος έλειπε με άδεια, εγώ ήμουν ο υπεύθυνος της υπηρεσίας και παρά το γεγονός ότι δεχόμουν αμέτρητα τηλεφωνήματα για να μην συντάξω τις απαντήσεις, εγώ συνέχισα κανονικά. Θα είχα ποινικές επιπτώσεις αν δεν το έπραττα» και συμπλήρωσε:

«Την επόμενη ημέρα με κάλεσε ο τότε προσωπάρχης του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Σαρρής, ο οποίος τώρα είναι πρέσβης στην Πράγα και μου ζήτησε, εκτελώντας ίσως εντολές, να εξαφανιστώ από το κτίριο της ΥΔΑΣ προκειμένου να μη με βρουν οι οικονομικοί εισαγγελείς αλλά εγώ αρνήθηκα να το πράξω». Ο Νικόλαος Μάτσης αναφέρθηκε και στον πόλεμο που δεχόταν επειδή έφερνε αντιρρήσεις για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων που πήγαιναν στις ΜΚΟ.

«Θυμάμαι πως όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ήταν φοβισμένοι και τρομαγμένοι ενώ υφιστάμενοι μου τμηματάρχες μου έλεγαν πως αν τελικά οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνήσουν την ΥΔΑΣ, θα πάθουν υπερκόπωση με αυτά που θα βρουν. Τελικά δεν είχα την ευτυχία τους υποδεχτώ αφού στα μέσα Ιουλίου ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών, έγγραφο με το οποίο απομακρυνόμουν από την υπηρεσία» κατέληξε ο πρώην γενικός διευθυντής της υπηρεσίας.