ΣΥΡΙΖΑ σε Τατσόπουλο: Άμα θες να φύγεις, φύγε

Μετά το πέρας του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή τόνισε ότι "εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διώχνουμε, αλλά δεν κρατάμε και κανέναν με το ζόρι"...
Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στη νέα συνεδρίαση της Κ.Ο., την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα της Κουμουνδούρου αλλά και από τον βουλευτή που την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτηση του στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Διευκρίνισε ότι θα κρατήσει τη βουλευτική του έδρα.
Ο κ. Τατσόπουλος είχε δηλώσει ότι "υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (σ.σ των μελών της 17Ν και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων)", κάτι που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν ήταν οι Μηλιός, Σκουρλέτης και Διαμαντόπουλος.
"Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ", έγραψε χθες ο Πέτρος Τατσόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Σημειώνεται ότι η απόφαση για τη διαγραφή του εναπόκειται πλέον στον ίδιο. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να τον διαγράψει ως πρόεδρος της Κ.Ο., καθώς ο κ. Τατσόπουλος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε ανακοίνωση του προεδρείου του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκδοθεί θα αποδοκιμάζονται πολιτικά οι απόψεις του κ. Τατσόπουλου.