«Είμαι λεσβία» - Αποκάλυψη της γερμανίδας υπουργού Περιβάλλοντος

eimai-lesbia-apokalypsh-ths-germanidas-ypoyrgoy-periballontosΑίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις της νέας ομοσπονδιακής υπουργού Περιβάλλοντος στη Γερμανία, Μπάρμπαρα Χέντριξ, για την προσωπική της ζωή.

Η 61χρονη υπουργός του «μεγάλου συνασπισμού» που προέρχεται από το SPD
, κοινοποίησε τις προτιμήσεις της προς τις γυναίκες στην εφημερίδα Rheinischen Post.

Για όσους τη γνώριζαν, η αποκάλυψη αυτή δεν προκάλεσε… σοκ, αφού ο σεξουαλικός της προσανατολισμός ήταν κοινό μυστικό στη γενέτειρά της στο Κλέβε, αφού όλοι γνώριζαν ότι συζούσε με γυναίκα.

Η δημόσια δήλωση της πρώην ταμία των Σοσιαλδημοκρατών εκτός από έκπληξη (την «πρώτη της νέας χρονιάς» όπως γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ) προκάλεσε και χαρά στους ομοφυλόφιλους στη Γερμανία.

Φαίνεται πως το έχει η μοίρα της Άνγκελα Μέρκελ να «φιλοξενεί» ομοφυλόφιλους συμμάχους στον κυβερνητικό συνασπισμό της. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε είχε είχε εμφανιστεί με το σύντροφό του στο πάρτι των πεντηκοστών γενεθλίων της καγκελαρίου το 2004.

Οι Γερμανοί δεν μοιάζουν να ενοχλούνται από τις σεξουαλικές επιλογές των πολιτικών τους. Ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ είχε εκδηλώσει ανοικτά τις ερωτικές του προτιμήσεις το 2001 λέγοντας «είμαι ομοφυλόφιλος και είναι καλύτερα έτσι».

Στην Ελλάδα οι αντιδράσεις σίγουρα θα ήταν διαφορετικές...