ΤΟ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης


Μπήκαμε στο 2014, και αφού όσοι είχαν τη δυνατότητα γιόρτασαν Χριστούγεννα, την ξενόφερτη πρωτοχρονιά με τον αμερικανό αη Βασίλη, και πάμε προς τα Θεοφάνεια, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο γνωστό μας «μαγκανοπήγαδο», στην Ελληνική καθημερινότητα.
Όλοι όσοι πέρασαν τις γιορτές χωρίς ελλείψεις, προβληματίζονται λιγότερο για τη συνέχεια.
Είναι όμως και οι «άλλοι», ένας μεγάλος αριθμός, που όχι μόνο ΔΕΝ έκαναν γιορτές, αλλά πάρα......
πολλοί είχαν βασικές ελλείψεις σε καθημερινά αγαθά.
Ο αριθμός αυτών των ανθρώπων είναι τραγικά μεγάλος.
Η σημερινή μου αναφορά έχει να κάνει με όλα εκείνα τα άτομα, όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που ήταν αλλά και εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στο ΧΑΟΣ των ΚΕ.Π.Α και κατ’ επέκταση στο «Σύστημα» της ατέλειωτης γραφειοκρατίας, της κρατικής ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ.
Σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στις «διαδικασίες» που ακολουθουνται για να περάσει, κάποιος επιτροπή αναπηρίας, αλλά και τις μετά την επιτροπή.
Ενώ μπορούν οι όποιες ενέργειες να είναι ΑΜΕΣΕΣ και να τελειώνει το μαρτύριο όλων εκείνων που περιμένουν ΜΗΝΕΣ  στην ουρά για να ανανεώσουν τις όποιες παροχές τους, το ελληνικό θηρίο της γραφειοκρατίας ζει και βασιλεύει μεγαλώνοντας την αναμονή γιατί έτσι θέλουν οι αρμόδιοι, όλοι εκείνοι που στην κυριολεξία διέλυσαν ότι είχε απομείνει στο χώρο της υγείας.
Η  γραφειοκρατία, αναπόσπαστο κομμάτι ενός σκουριασμένου συστήματος, το οποίο τροφοδοτείται, ναι, τροφοδοτείται με περισσότερη σκουριά καθημερινά.
Υπάρχουν άτομα που περίμεναν ένα και ενάμιση χρόνο να περάσουν από επιτροπή, όλο αυτό το διάστημα της αναμονής ΔΕΝ έπαιρναν τα επιδόματα τους, τα όποια βοηθήματα που από αυτά ουσιαστικά ΖΟΥΣΑΝ, που ΔΕΝ έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί και αυτή κόβεται άμεσα και έμμεσα.
Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα αναμονής, πέρασαν επιτροπή, για να ξαναμπούν σε ΝΕΑ αναμονή.
Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο (το έχω ξαναγράψει αλλά θα το φωνάζω συνέχεια).
ΟΛΟΙ όσοι έχουν αναπηρία και περνούν τα τελευταία χρόνια από επιτροπές (ακόμα και πριν τα ΚΕ.Π.Α) είναι «ηλεκτρονικά φακελωμένοι» στο σύστημα του ασφαλιστικού τους φορέα.
Ο κάθε αρμόδιος μπορεί ανά  πάσα στιγμή να κάνει ΕΛΕΓΧΟ στον φάκελο του καθενός ξεχωριστά, όπως και στις επιτροπές να περνιούνται οι αποφάσεις απευθείας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και να κλείνει ΑΜΕΣΑ η κάθε υπόθεση.
Ο «γραφέας» της επιτροπής, αντί να παιδεύεται με το στυλό, θα κάνει την ΙΔΙΑ δουλειά στον υπολογιστή στον μισό του μισού χρόνου!
Τι πιο απλό ρε γελοίοι;
Για ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ γίνεται όλο αυτό το γαϊτανάκι της χαρτούρας, και της ΝΕΑΣ αναμονής που και αυτή είναι κοντά ΤΡΕΙΣ μήνες;
Έχω επικοινωνία με φορείς των Α.Μ.Ε.Α και με ενημερώνουν, με διαβεβαιώνουν, ότι η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία ΔΕΝ θα υπήρχε φτάνει να υπήρχε από το αρμόδιο υπουργείο η ΘΕΛΗΣΗ.
ΠΟΙΑ θέληση όμως;
Οι αρμόδιοι ξύνονται αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία χιλιάδων ατόμων που ΔΕΝ θα υπήρχε αν οι λάτρεις του σκουριασμένου συστήματος δεν το τροφοδοτούσαν με ότι πιο αρνητικό.
Το «κράτος» σε κάθε ευκαιρία μας απειλεί για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας απέναντι του.
Μόνο που το «κράτος», δεν είναι ΠΟΤΕ εντάξει στις δικες του υποχρεώσεις.
Ο σκουριασμένος του μηχανισμός είναι ότι πιο αγαπητό σε κάθε κυβέρνηση που είναι στα πράγματα.
Όταν οι άλλοι στήνουν αποικίες στη σελήνη, ΕΜΕΙΣ επικοινωνούμε με σήματα καπνού και ας έχουν δαπανηθεί ολόκληρες «καραβιές» με χρήματα για τον «εκσυγχρονισμό» του συστήματος, για την ευκολία και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Βασίλης Τσούγκαρης