Όσο περισσότερα είναι τα δάνεια, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αποθέωση.



Η αποθέωση του διδύμου της καταστροφής, Σαμαρά και Βενιζέλου, απ’ όλες τις “ναυαρχίδες” των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης βρίσκεται σε ευθεία σχέση με τα δάνεια που έχουν πάρει οι ιδιοκτήτες των “ναυαρχίδων” των ελληνικών....
Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Όσο περισσότερα είναι τα δάνεια, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αποθέωση.

Και όσο μεγαλύτερη είναι η αγωνία, των ιδιοκτητών πριν από το… πέναλτι, για τα νέα δάνεια, τόσο περισσότερο τσακίζεται κάθε όριο λογικής στους όρους και την τεχνική αυτής της αποθέωσης. Το πράγμα, ως σχήμα, έχει μία βάση: “Εγώ” ρίχνω τα λεφτά και “εσύ” θα με αποθεώνεις ό,τι και να κάνω.

Έτσι οι “ναυαρχίδες” των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έγραψαν και είπαν απίστευτα πράγματα για τη χθεσινή παρουσία του Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ στο Στρασβούργο, ενώ θα αρκούσε, για να κρύψουν τη γελοιότητα του πρωθυπουργού αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, να κρατούσαν χαμηλά τη μπάλα, ότι δηλαδή τα πράγματα είναι δύσκολα και ο δρόμος μπροστά μας ανηφορικός και μπλα, μπλα, μπλα.

Η αλήθεια πάντως είναι πως η λογική κατάρρευσε με αυτά που είπαν και έγραψαν οι “ναυαρχίδες” των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα ταξίδια του Ευάγγελου – Άκη έρχομαι! – Βενιζέλου στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Ξέφυγαν τόσο πολύ τα πράγματα με αποτέλεσμα να υποστηρίξουν πως το μεγάλο πολιτικό γεγονός της Τρίτης στη Γαλλία δεν ήταν η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Ολάντ, αλλά η ομιλία του Ευάγγελου – Άκη έρχομαι! – Βενιζέλου στη Γερουσία! 

Ακούγοντας και διαβάζοντας αυτά τα πράγματα μου ήρθε στο μυαλό το “Νανούρισμα” του Chuck Palahniuk και συγκεκριμένα εκείνο το σημείο που γράφει για τα ηχογραφημένα γέλια και χειροκροτήματα που ακούγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, γέλια και χειροκροτήματα από το παρελθόν, ανθρώπων που σήμερα δεν ζουν, γέλια και χειροκροτήματα νεκρών. Κάπως έτσι πάει και το πράγμα με την αποθέωση του διδύμου της συμφοράς, του Σαμαρά και του Βενιζέλου, από τις “ναυαρχίδες” των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι ηχογραφημένη από το παρελθόν, είναι νεκρή.

Όσο η άλλη πλευρά θα υποστηρίζει πως αυτή η ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς πηγαίνει “από θρίαμβο σε θρίαμβο”, τόσο πιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα για την απ’ εδώ πλευρά που, ακόμα, προετοιμάζεται για μία συμβατική πολιτική μάχη, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί. 


alterthess