ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ……





Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
      (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)



Αξίες («Α»), Απαξίες και Αντικειμενικές Αξίες («Α.Α»).
Το (φερόμενο ως) Κράτος μας επέβαλε – πριν πολλά χρόνια τις «Α.Α» προκειμένου να μπει μια τάξη στις αγοραπωλησίες και χρήματα στα Ταμεία του.
Αρχικά ήταν μικρότερες των πραγματικών «Α»/ Τιμών της Αγοράς.
Σταδιακά αυξήθηκαν και τις ξεπέρασαν.
Η κρίση έκανε το χάσμα μεγαλύτερο ακόμη, επειδή απαξιώθηκαν οι περιουσίες.
Όμως δεν θέλουν να μειώσουν – ανάλογα – και τις............
«Α.Α» (!...) για ευνόητους εισπρακτικούς / φορομπηχτικούς λόγους, αδιαφορώντας αν νεκρώνεται η αγορά.
Βέβαια η έννοια της Αντικειμενικότητας, πάντοτε σηκώνει … πολύ νερό υποκειμενισμού. Στην Χώρα μας οι ασύδοτοι τυχάρπαστοι κρατούντες αυθαιρετούν καταργώντας ουσιαστικά την αξία / σημασία της Αντικειμενικότητας.
Δεν έχουμε όμως μόνον αυτό το πρόβλημα.
Υπάρχει μια ευρύτερη – και σοβαρότερη: Α π α ξ ί ω σ η   Α ξ ι ώ ν.
Φθάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν πραγματικές, παραδεκτές, αδιαπραγμάτευτες, αξιοσέβαστες «Α».
Κυριαρχούν (και ποδηγετούν) αμφιλεγόμενες «Α» , «Α.Α», ψεύτικες, κίβδηλες, προκατασκευασμένες ευκαιριακές αξίες που κυοφορήθηκαν σε κληρονομικούς / οικογενειακούς, Μιντιακούς, Διαφημιστικούς, Κομματικούς σωλήνες. ΣΩΛΗΝΟΓΕΝΝΗΤΟΙ.
Αλλά και ορφανεμένοι από αξιόλογες προσωπικότητες που παραμερίζονται για να περάσουν μπροστά οι εκλεκτοί των Ελληνόφωνων ντόπιων και των ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ ξένων.
Κατέχουν – παρ’ αξίαν – ύπατα αξιώματα διάφορα αξιοπερίεργα, αξιογέλαστα άτομα τα οποία οι πρόθυμοι αβανταδόροι του «Συστήματος» εμφανίζουν ως Μεσσίες, δίνοντας τους …. προστιθέμενες (ανύπαρκτες) αξίες/ υπεραξίες μοναδικές για να κυβερνήσουν την Πατρίδα(;).
Αξιοθρήνητη τακτική / πρακτική απεμπόλισης. Εθνική συρρίκνωση. Καταστροφή !!!


Υ.Γ Το τραγελαφικό είναι πως οι αδύναμοι, ανίκανοι (αυτό) απαξιωμένοι ΣΩΛΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ επιμένουν – απαξάπαντες – να βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο, και στο τιμόνι …. Ισοβίως (!).
    Χωρίς επίγνωση του κολοσσιαίου μεγέθους της ανεπάρκειας τους.
    Συνεχίζουν να ασχολούνται – επαγγελματικά – με τα κοινά, αλλά και …. εργολαβικά, λόγω οικογενειακών – και όχι μόνον – περγαμηνών.
    Αξιολύπητοι, ανυποψίαστοι Σίσυφοι που προσπαθούν (μάταια και διαχρονικά) να ανεβάσουν την προσωπική τους Απαξία σε επίπεδα υψηλών (Αντικειμενικών) αξιοζήλευτων Αξιών.