Σώπα, όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες...

Γράφει ο Σχολιαστής
 
Το μακρύ χέρι του νόμου, αργά αλλά σταθερά, αρχίζει να απλώνεται μέχρι εκεί που, λίγα χρόνια πριν, φάνταζε αδύνατον.
Τι ήταν αυτό που το εμπόδιζε τα προηγούμενα χρόνια;
Μα το πολιτικό σύστημα που εμπόδιζε την δικαιοσύνη να παρέμβει στο πάρτι που είχε στηθεί μεταξύ κόμματων, επιχειρηματιών, ΜΜΕ και λοιπών ευνοημένων που λυμαίνονταν τις...... οικονομίες του κοσμάκη.
Με την έλευση των ελεγκτών από την Εσπερία, όμως, τα εμπόδια ήρθησαν. Άνοιξαν οι πόρτες στην δικαστική έρευνα  και πολλά εργαλεία βοήθειας παραχωρήθηκαν, στους δικαστικούς λειτουργούς, ώστε να μπορέσουν να ''τρέξουν'' γρήγορα τις υποθέσεις, που όλος ο κόσμος υποψιαζόταν, αλλά ουδείς μπορούσε να υποστηρίξει κάτι με βεβαιότητα.
Φαντάζεται, ο πιο αφελής εκ των πολιτών, ότι χωρίς την παρουσία των ελεγκτών θα είχε κινήσει το σύστημα διαδικασίες κατά των εκλεκτών τέκνων του ;
Για τον λόγο αυτόν, εξ άλλου, μυριάδες καλοταϊσμένα στόματα εξαπολύουν καθημερινά τόνους ύβρεων, συκοφαντιών και λάσπης κατά των εν λόγω ελεγκτών.
Αποκρύπτουν, όμως, οι πονηροί αυτοί γκεμπελίσκοι ότι χωρίς την βοήθεια των εταίρων,  σήμερα θα είμαστε όλοι στον πάτο του πηγαδιού συχωρεμένοι.
Λησμονούν να αναφέρουν, ακόμα και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, ότι από αυτά τα χρήματα συντηρούν την πολιτική τους ύπαρξη αυτοί και τα κόμματα τους.
Κι όμως τα αναθέματα δίνουν και παίρνουν και ο αγανακτισμένος κόσμος παρασύρεται εύκολα σ’ αυτό το φαύλο παιχνίδι της εύκολης και ανέξοδης στοχοποίησης.
Γιατί βάλουν, όμως, με τόση μανία κατά των ευεργετών μας ;
Πρώτα διότι διδάχτηκαν να ζητούν τα πάντα χωρίς να δίνουν τίποτα και δεύτερον διότι οι έλεγχοι, σύντομα, θα φτάσουν και στο δικό τους κατώφλι και τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Πρόσφατα η δημοσιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων αποκάλυψε τεράστια ποσά και περιουσιακά στοιχεία σε άτομα που εμφανιζόντουσαν ως παρίες της κοινωνίας και αδικημένοι του στυγνού δυτικού καπιταλισμού.
Αν αυτοί, που ηγούνται της κοινωνικής αλλαγής, έχουν γεμάτα τα μπαούλα τους, τι σοι αποκαθήλωση θα κάνουν των ομοίων τους πλουτοκρατών;
Πως θα νομοθετήσουν κατά της πλουτοκρατίας και της ολιγαρχίας όταν οι ίδιοι τους είναι βουτηγμένοι ως το κόκαλο μέσα στο σύστημα της διαπλοκής, της αδιαφάνειας και του αποθησαυρισμού;
Γιατί μη μου πείτε ότι οι αξιότιμοι ‘’αριστεροί’’ βουλευτές μας τα πολλά μηδενικά της περιουσίας τους τα απέκτησαν  με τον ιδρώτα του προσώπου τους ή από επιτυχημένους γάμους ή από τα ρούβλια της πάλαι ποτέ κραταιάς μαμάς Ρωσίας ;
Σας διαβεβαιώνω ότι είναι προϊόντα βαθιάς διαπλοκής που, μπορεί να αποδεδειχθεί νόμιμη αλλά, δεν θα πάψει ποτέ να είναι εξόχως ανήθικη.