Βούτσης σε Στάινμαγερ «Το χρέος προέρχεται από μίζες χωρών σαν τη δική σας»

Επεισόδιο μεταξύ του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Βούτση και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, κ. Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, εξελίχθηκε σε άτυπη συνεδρίαση της επιτροπής ελληνογερμανικής φιλίας της Βουλής αναφορικά με τις μίζες των εξοπλιστικών αλλά και της πολιτικής λιτότητας.
Πάντως, ο Γερμανός αξιωματούχος υπερασπίστηκε την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική συνταγή απορρίπτοντας.....
πιθανή χαλάρωση των μέτρων.
Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης ζήτησε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους σημειώνοντας ότι «προέρχεται από άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα με ύποπτες συναλλαγές και μίζες που δόθηκαν από πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική σας». 
Ακόμη, πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άσχημη καθώς «βρισκόμαστε στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής και είναι παράλογο να εξαγνίζετε μια παράλογη συνταγή όταν οι μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα».
Ο κ. Στάινμαγερ απέφυγε να απαντήσει για τις άνομες διαδρομές χρήματος που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά, αλλά επέμεινε στην υφιστάμενη δημοσιονομική πολιτική. Ε
«Αν η Ελλάδα διαγράψει το δρόμο που ακολουθεί και πάει πίσω στο δρόμο του δανεισμού δεν θα την ωφελήσει. Αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δρέψετε τους καρπούς» είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες και «πρέπει να συνεχίσετε αυτό το δρόμο και να πάτε μέχρι τέλους για να φτάσετε στην ανάπτυξη».