Νικήτας Κακλαμάνης: Πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση ο Στουρνάρας

nikhtas-kaklamanhs-prepei-na-fygei-apo-thn-kybernhsh-o-stoyrnaras«Το πολιτικό μήνυμα θα φύγει από τις ευρωεκλογές» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι το πολιτικό ατύχημα μπορεί να προέλθει στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.


«Έχουμε κι εμείς προβλήματα ως Κ.Ο., όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί υπάρχει κίνδυνος πολιτικού ατυχήματος» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

«Ως τις ευρωεκλογές δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ευρωεκλογές, είναι η καμπή» είπε επισημαίνοντας ότι «όποιος λέει ότι δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών την συνέχεια τότε δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα».

Για τη διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «δεν είχε άλλη δυνατότητα ο Αντώνης Σαμαράς» αφού «δεν θα υπήρχε τρόπος να ελέγξει την Κ.Ο.» ενώ για τον πρώην υπουργό και πρόεδρο της Βουλής ανέφερε:

«Τα λάθη του είναι ένα κομμάτι της παράταξης, δεν θα σπεύσω να τον κατηγορήσω όπως άλλοι. Λυπήθηκα που έφυγε από την Κ.Ο.».

Παράλληλα, τόνισε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. «Εγώ θέλω να ασχοληθώ με την πόλη μου» είπε συμπληρώνοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν υπάρχει και άλλος υποψήφιος από την παράταξη, «όμως ενδεχομένως να μην υπάρχει» τόνισε.

Για τις αντιδράσεις προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι ήταν συνεπής στο νομοσχέδιο, ως κεντροαριστερός σοσιαλδημοκράτης, παραλληλίζοντάς τον ιδεολογικά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όμως υπογράμμισε ότι δεν μπορούν βουλευτές που ανήκουν στη λαϊκή Δεξιά να ψηφίζουν τις ρυθμίσεις του -αφού ευνοούν τους μεγαλοαστούς- επισημαίνοντας πως πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την ενόχλησή του για τον «εκτσογλανισμό» που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως ανέφερε δεν την περίμενε από έναν πανεπιστημιακό με τα αξιώματα που κατέχει.

«Δεν θεωρώ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σε αυτό το επίπεδο. Ήταν λάθος και δημιουργεί πρόβλημα και σε εμάς που είμαστε στην ίδια κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Για το εάν θα συναινούσε σε συνεργασία με την Κουμουνδούρου είπε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο διαφορές: Τα εθνικά θέματα και την κοινωνική πολιτική και συγκεκριμένα τη μεταναστευτική.

«Ανησυχώ ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες για τα εθνικά ζητήματα» είπε ακόμα.

«Εγώ που έχω ασκήσει κριτική στον Σαμαρά -υπάρχει κάποιο χάσμα- θα σταθώ στο πλευρό του εάν επιχειρηθεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, χωρίς αυτόν πρωθυπουργό» τόνισε ακόμα.

Παράλληλα χαρακτήρισε ευχάριστη τη συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να γίνεται πιο συχνά, αφού ο πρώην πρωθυπουργός «αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για τη χώρα».