Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκτιμήσεις για τον «θερμό» Δεκέμβριο

Ως τον πιο κρίσιμο και καθοριστικό μήνα της χρονιάς που τελειώνει χαρακτηρίζουν τον Δεκέμβριο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως εκτιμούν οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι πολλές και το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» βάσιμα υπαρκτό.

Η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει να μην αφήσει καμία κοινοβουλευτική διαδικασία να πέσει στο κενό. «Θα ζητάμε ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα θέματα» λένε οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. «Ξέρουμε ότι κάποιες φορές θα είναι άνευ αντικειμένου αφού η κυβέρνηση με διαδικαστικά τερτίπια αποφεύγει τους σκοπέλους. Εμείς όμως θα είμαστε εκεί».
Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι το βασικό θέμα στο οποίο θα υπάρξει ρήξη στον κυβερνητικό σχηματισμό είναι το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
«Εύχομαι και ελπίζω τουλάχιστον όσοι βουλευτές της πλειοψηφίας τις προηγούμενες μέρες δήλωναν πως δεν θα δεχθούν την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, να φανούν συνεπείς και να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιασμούς» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην Real News. Να κάνουν το χρέος τους απέναντι στον κόσμο που τους ψήφισε και με την ψήφο τους να απαλύνουν τον πόνο όσων κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους».
Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν αφήνουν ασχολίαστο το γεγονός ότι πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ διαχωρίζουν την θέση τους από τις κινήσεις Στουρνάρα θέλοντας με αυτό τον τρόπο και να αποστασιοποιηθούν από αυτά που έρχονται καταγράφοντας την αντίθεση τους.
«Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος σύμφωνα με αυτά που είπε στο Βήμα να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος εφόσον ο Γιάννης Στουρνάρας κατέβει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μάκης Βορίδης διαχωρίζουν την θέση τους από τους χειρισμούς του Υπουργού Οικονομικών.
Φυσικά δεν είναι απόφαση μόνο του υπουργού Οικονομικών επισημαίνουν αλλά κυρίως των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν την ευθύνη για το εάν οι Ελληνες πολίτες εκτός από άνεργοι θα βρεθούν και στον δρόμο».
Μάλιστα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή και τα περί αποστασίας που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη επικαλούνται και παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού πως «αν κάποιος κυβερνητικός βουλευτής καταψηφίσει τον νόμο για τα ακίνητα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η αποχώρησή του θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο που θα προστρέξει».
Τελικά, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σοφός ο λαός που λέει πως «δεν πρέπει να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».