ΕΡΧΟΝΤΑΙ 58 ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ


 
   Του   Κώστα Δημ.Χρονόπουλου

 (Αρθογράφου –Σχολιογράφου)

Η χαρμόσυνη (εθνοσωτήρια;) είδηση ήρθε από 58 (επί του παρόντος, με αυξητικές τάσεις) ενδιαφερόμενους.
Στελέχη κομμάτων παλαιότερα, αλλά και νεότεροι φιλόδοξοι συνέλληνες αποφάσισαν να δημιουργήσουν /συγκροτήσουν μια «κεντροαριστερή κίνηση» με σκοπό να μετεξελιχθεί σε κόμμα.
Μια  ακόμη.......
«Νέα Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη».
Δεν θα σχολιάσω το «Δημοκρατική», ούτε το «Προοδευτική» λόγω των αλλεπάλληλων βιασμών και απαξίωσης τους από τους ζηλωτές «Δημοκράτες της Προοδευτικής Οπισθοδρόμησης».
Μένει –για σχολιασμό –το «Νέα». Πόσο νέα άραγε; Αν δεί κανείς ποιοί συμπαρατάσσονται θα διακρίνει και αρκετούς γνωστούς, καθόλου νέους, αλλά συνυπεύθυνους για το σημερινό χάλι, λόγω συμμετοχής τους σε κυβερνήσεις του παρελθόντος.                                                                                                                                    Πως λοιπόν η ανακύκληση αποτυχημένων θα οδηγήσει σε ανάκαμψη, πρόοδο;                   Πως θα γίνει ανασυγκρότηση / επανίδρυση με υλικά κατεδάφισης άλλων κομμάτων;  Θα διακινδυνεύσω και μια πρόβλεψη: Ο, όποιος, Αρχηγός επιλεγεί, δεν θα είναι νέο/καινούργιο/άφθαρτο πρόσωπο, αλλά κάποιος γνωστός από τα παλιά (!).
Πρόσφατα κυρία τ. Υπουργός πρότεινε και τη διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ώστε να  διευκολυνθεί και ενδυναμωθεί /εμπλουτιστεί η  «κίνηση των 58».
Αυτό από μόνο του τι δείχνει;
Απλούστατα την αντίφαση ανάμεσα στη «διακύρηξη» των 58 και τη συνύπαρξη με γνωστά (άφθαρτα;) πολιτικά κόμματα ή –και –στελέχη τους.
Παράλληλα υπήρξε και συγκινητική αναφορά στους … πολιτικά άστεγους πολίτες που αναζητούν στέγη (στον νέο φορέα προφανώς).
Πάντα δακρύζω όταν πολιτικάντηδες ενδιαφέρονται για να στεγάσουν τους πολίτες (στο κόμμα του, ο καθένας βέβαια).
Θα έλεγα μάλιστα πως τώρα που μας παίρνουν (ουσιαστικά) τα σπίτια με την άγρια φορολογία, η προσφορά στέγης –έστω και … πολιτικής –είναι συγκλονιστική !...
Στέγη να’ναι και ό,τι να’ναι.
Βέβαια η … προστατευτική πολιτική στέγαση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και κάποτε –όπως τώρα βιώνουμε –αυτοχειριαστική.
Έχω πάντως μια απορία:
Όταν συγκροτείται ένας πολιτικός φορέας, για να στεγάσει αστέγους, ποιοί τελικά στεγάζονται /ωφελούνται πραγματικά;
Οι πολίτες ή οι πολιτικοί;
Quiz:Τι κάνει «νιάου, νιάου στα κεραμίδια;»
Πρέπει; επιτέλους να σοβαρευτούν οι πολιτικάντηδες.
Να πάψουν να μας θεωρούν δεδομένους και καθυστερημένους.
Να αφιππεύσουν από το καλάμι της οίησης.








Υ.Γ Αναντίλεκτα η Πατρίδα δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει με εκείνους που την βούλιαξαν, την κατέστρεψαν, και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους.
Χρειάζεται κάτι πράγματι νέο, διαφορετικό:
Άφθαρτοι, ανιδιοτελείς Πατριώτες, με ικανότητες, κοινό νου  και διάθεση προσφοράς.
Πρέπει να αποκλειστούν  εκείνοι που την οδήγησαν στο σημερινό ναυάγιο.
Όσο για τους νέους (από τους 58),  εκτιμώ ότι είναι δύσκολο έως ανέφικτο να δράσουν ως ναυαγοσώστες, επειδή θα έχουν μαζί τους τα βαρίδια των άστεγων «νεόγερων της πολιτικής» που ενδιαφέρονται να επανέλθουν στην προσοδοφόρα επαγγελματική τους ενασχόληση.