Παρέλυσε η Αθήνα από την κακοκαιρία

Σοβαρά, κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται την τελευταία ώρα στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Αυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Πειραιώς και στα δύο ρεύματα λόγω συσσώρευσης…

υδάτων στο σημείο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστρέρνας.
Κλειστή είναι επίσης η υπόγεια γέφυρα στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ ήδη η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων στο Πέραμα, το Καματερό και το Ίλιον.
Η Τροχαία έχει κλείσει και την έξοδο του Κηφισού, σε άνοδο και κάθοδο, στο ύψος της Ιεράς Οδού, επίσης λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Στην Παραλιακή, στο δρόμο προς Πειραιά, στις Τζιτζιφιές, έχει πέσει φοίνικας στο οδόστρωμα, ενώ σχεδόν ακινητοποιημένα είναι τα αυτοκίνητα στην άνοδο του Κηφισού, από το ύψος της Λαχαναγοράς, και στην κάθοδο από την Κηφισιά.
Προβλήματα σημειώνονται και στην Καβάλας, προς τον Κηφισό.
Στην Καλαμάτα, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 15 κλήσεις για άντληση υδάτων, 
ενώ πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία του eleftheriaonline.gr. Επίσης, στο χωριό Θουρία χείμαρρος υπερχείλισε και παρέσυρε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα.



Η Πυροσβεστική παρενέβη και στα Χριστοφιλαίικα για την απομάκρυνση δένδρων που έπεσαν από τον αέρα, ενώ στην ορεινή Αρκαδία, κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι – Στεμνίτσα, ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.
Επίσης, σύμφωνα με το PatrasTimes.gr χωρίς ρεύμα για μια ώρα παρέμειναν χωρίς ρεύμα οι περιοχές της Οβρυάς, της Εγλικάδας, των Δεμενίκων και της Μεσσάτιδας. λόγω βλάβης.
Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα συνεχισθεί και αύριο με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα πρόσκαιρης
καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα φτάσει
στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί
μέτριοι.
Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, με πιθανότητα για παροδικά έντονα
φαινόμενα, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα
φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν
ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί και στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στη Βόρεια Κρήτη να φτάνουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο βορειοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι βαθμιαία κατά τόπους σε θυελλώδεις.