Ανοιγοκλείνει την πόρτα του ΠΑΣΟΚ κατά... περίπτωση ο Μιχάλης Κασσής

Φεύγει με θόρυβο... επανέρχεται σιωπηρά «στις μύτες των ποδιών του».

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσής έρχεται, για δεύτερη φορά, σε ρήξη με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Την πρώτη φορά είχε διαφωνήσει με το «πολυνομοσχέδιο», ακριβώς πριν από ένα χρόνο, το Νοέμβριο του 2012. Καταψήφισε και διεγράφη με
εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αποχώρησε σαν... ήρωας, κάνοντας και μια βαρύγδουπη δήλωση: «Δεν υπογράφω δηλώσεις μετάνοιας σε αυτούς που διοικούν το ΠΑΣΟΚ και έφεραν το κόμμα στο 4%».

Τον περασμένο Φεβρουάριο, έπρεπε να γίνει το συνέδριο του κόμματος σε πανηγυρικό τόνο. Ο πρόεδρος τον κάλεσε να επιστρέψει, μαζί με τους υπόλοιπους διαγραφέντες (Σκανδαλίδη, Γκερέκου, Μπόλαρη, Παραστατίδη). Απεδέχθη την πρόσκληση και με μια χαμηλών τόνων δήλωση «ακύρωσε» το... διαζύγιο: «Ετσι κι αλλιώς, εγώ δεν είχα αποχωρήσει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να διαγράφηκα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είμαι γυρολόγος. Με την ευκαιρία του προσκλητηρίου του κ. Βενιζέλου, μετά χαράς θα γυρίσω στο σπίτι μου», είχε πει.

Σήμερα, με αφορμή τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δεν διστάζει να «ξαναπαίξει την κασέτα».

Διαφωνεί και υψώνει μόνος του το λάβαρο της αντίστασης...
Ο Κασσής των συνεταιριστών....

Με καταγωγή από τα Ιωάννινα, στα οποία και εκλέγεται, πτηνοτρόφος και αγρότης ο ίδιος, ο Μιχάλης Κασσής εκτός από κοινοτάρχης, δήμαρχος και περιφερειάρχης, κυρίως έχει διατελέσει συνεταιριστής.

Επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της «Πίνδου», του συνεταιρισμού πτηνοτρόφων.

Σήμερα παραμένει μέλος της μεγάλης «οικογένειας» που τρέφει περίπου 500 νοικοκυριά.

«Θα πληγεί και ο ίδιος από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων αν εφαρμοστεί ως έχει, ως κτηνοτρόφος και ως συνεταιριστής», λέει στο newpost πρόεδρος των πτηνοτρόφων Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.

«Όμως κι εμείς του βάλαμε το μαχαίρι στο λαιμό», συνεχίζει. «Την περασμένη εβδομάδα του ξεκαθαρίσαμε πως αν ψηφίσει το φόρο δεν θα ξαναβγει βουλευτής στα Γιάννενα».


...ο Κασσής των ποδοσφαιριστών

Ο Μιχάλης Κασσής έχει κάνει και την προσωπική του προσπάθεια να αναδειχτεί ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας την καριέρα του από την τοπική ομάδα Δόξα Κρανούλας ως πρόεδρος.

Για κακή του τύχη, η ομάδα ενεπλάκη στην υπόθεση με τα «στημένα» της Football League. Ο αγώνας Δόξα Κρανούλας-Αναγέννηση Επανομής (27 Απριλίου 2011) εξετάζεται από τον εισαγγελέα για δωροδοκία και στοίχημα.

Ως φυσικό επακόλουθο, ο πρόεδρος της ομάδας διώκεται πειθαρχικά και ποινικά.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, η συμμετοχή του Μιχάλη Κασσή στα «πράσινα» ψηφοδέλτια των εκλογών του 2012 είχε προκαλέσει ακόμη και εσωκομματικές αντιδράσεις.

newpost.