Ο ΓΑΠ κάνει δενδροφύτευση


Το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, τόπο που αποτέλεσε κέντρο των αιματηρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι, επισκέφθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στην τουρκική πρωτεύσας στο πλαίσιο συνεδρίου που οργανώνει το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP της αντιπολίτευσης, μαζί με τη Σοσιαλιστική Διεθνή.



Φωτογραφία: Hurriyet
Ο κ. Παπανδρέου, μαζί με τους άλλους σοσιαλιστές αρχηγούς που συμμετέχουν στο συνέδριο για τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, φύτεψε συμβολικά ένα δενδρύλλιο στο πάρκο, το οποίο η...............
τουρκική αντιπολίτευση θέλει να αναγάγει σε σύμβολο του αγώνα της εναντίον της κυβέρνησης, ενόψει και των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαρτίου.
«Θεωρώ ότι είναι μία συμβολική κίνηση για τους πολίτες όλου του κόσμου που έχουν μία φωνή για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, να αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους. Είναι μία ηθική αρχή που ξεπερνά κάθε έθνος», δήλωσε.
Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε στο πάρκο Γκεζί νωρίς το πρωί της Τρίτης μαζί με τον αντιπρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ουμούτ Οράν δηλώνοντας ότι «εργάζεται για μία πιο στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ως ευρισκόμενες «σε ιδιαίτερα θετικό σημείο».
«Ημουν πάντα σύμφωνος με την ιδέα ότι μαζί μπορούμε να οραματιστούμε έναν διαφορετικό κόσμο. Μαζί μπορούμε να οραματιστούμε έναν καλύτερο κόσμο. Εχουμε όλοι το δικαίωμα να εκφράζουμε τις ιδέες μας και συλλογικά μπορούμε να φτιάξουμε έναν διαφορετικό κόσμο», πρόσθεσε.
Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε επίσης να υπάρξει πρόοδος και στο Κυπριακό, πρόοδος, που, όπως σημείωσε, θα διευκόλυνε τη συνολική αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το απόγευμα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη.