"Φιάσκο" στη Βουλή! Σηκώθηκε κι έφυγε ο Σουλτς

Σε ανεπανάληπτο φιάσκο εξελίχθηκε η κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου με τη Διάσκεψη των Προέδρων της Ελληνικής Βουλής στην αίθουσα της Γερουσίας. Κι ενώ η συνεδρίαση, με τη συμμετοχή μάλιστα του Προέδρου του Ευρωκοινοβολίου Μάριν Σουλτς και όλων των προέδρων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου είχε..............
χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε ενόψει της ελληνικής προεδρίας, η ελληνική Βουλή τα έκανε μούσκεμα. Κι ενώ η Βουλή είχε στολιστεί με κόκκινα χαλιά για να υποδεχθεί τους υψηλούς καλεσμένους όταν εφτασε η ώρα να αρχίσει η κοινή συνεδρίαση των επιτροπών οι υπηρεσίες της Βουλής τα τίναξαν όλα στον αέρα με το σκηνικό να παραπέμπει σε μπάχαλο.
Επί 15 ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσπαθούσε να μιλήσει, ωστόσο τόσο ο Μάρτιν Σουλτς που καθόταν ακριβώς δίπλα του, όσο και οι ευρωπαίοι πρόεδροι των επιτροπών του Ευρωκοινοβυλίου διαμαρτύρονταν ότι στα ακουστικά του δεν ακουγόταν μετάφραση. Ο κ. Μεϊμαράκης προσπάθησε και δεύτερη και τρίτη φορά να μιλήσει ωστόσο ...τζίφος.
Το ευτράπελο σκηνικό δεν είχε τελειώσει εκεί καθώς με νοήματα, χειρονομίες και αμήχανα χαμόγελα που πρόδιδαν έντονο εκνευρισμό τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο Γ.Τραγάκης προσπαθούσαν να διευθετήσουν την κατάσταση. Το πρόβλημα διορθώθηκε έπειτα από ένα τέταρτο ωστόσο τα βάσανα του Μεϊμαράκη δεν σταμάτησαν εκεί. Κι ενώ την συνεδρίαση έπρεπε να ανοίξει ο κ. Μεϊμαράκης ο Μάρτιν Σουλτς του ψιθύρισε ότι η ώρα είχε περάσει(!!!) και πως έπρεπε να φύγει. Έτσι το πρόγραμμα άλλαξε με τον Μάρτιν Σουλτς να μιλά και να αποχωρεί. Ενδεικτικό των όσων επικράτησαν ήταν ότι ο κ. Σουλτς δεν περίμενε καν να μιλήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του αποχώρησε πριν καν αρχίσει την ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. Αν πάντως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...ζήτω που καήκαμε.