Καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων: Στη ΝΔ συγκάλυπταν το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον Οίκο Ναύτο

Εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης 1 εκ. ευρώ στον Οίκο του Ναύτου αποκαλύπτει σήμερα ο Πολίτης των Χανίων, ενώ καταγγελία στελέχους της Ν.Δ. στα Χανιά "δείχνει" πως στη ΝΔ γνώριζαν και συγκάλυπταν εδώ και μήνες την υπόθεση!.
Το όνομα του Χρήστου Παρρά, Προέδρου του Οίκου του Ναύτου και ανθρώπου του Α. Σαμαρά από  την εποχή της ΠΟΛΑΝ, αναφέρεται σε καταγγελία που έκανε σήμερα στο Γιώργο Γυπάκη και την εκπομπή Πολίτης στον Αέρα στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5, ο πρόσφατα παραιτηθείς από τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής της ΝΔ Χανίων Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο κ. Παρράς είναι κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, και μάλλον ο διορισμός του στον Οίκο του Ναύτου αποτελεί προσωπική επιλογή του Α. Σαμαρά με τον οποίο συμπορεύεται από την εποχή της Πολιτικής Ανοιξης, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο καταγγέλων.

Ο κ.Αλιφιεράκης αποκαλύπτει στον Πολίτη πως από τα κεντρικά της ΝΔ του ζητήθηκε πριν από δύο μήνες να "διορθώσει" μία καταγγελία του που αφορούσε κατακράτηση ωφειλών από τον Οίκο του Ναύτου προς τους γιατρούς των Χανίων που είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο (μεταξύ αυτών και ο ίδιος), ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος του ταμείου τον απείλησε με μηνύσεις αν δεν το έκανε, γιατί θεώρησε πως θίγεται ο ίδιος. Αυτή η περίεργη "αντίδραση" της ΝΔ και του κ.Παρρά δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και έχει οσμή "συγκάλυψης", ενώ στάθηκε η αφορμή για την παραίτηση του κ. Αλιφιεράκη από τη ΝΟΔΕ Χανίων.

Οπως αναφέρει ο ίδιος "ενώ έπρεπε να αποδοθούν κάποια χρήματα σε όλους τους γιατρούς των Χανίων που είναι συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου και ξέρω ότι συνέβαινε και στην Αλεξανδρούπολη, κρατούσαν ένα μέρος των χρημάτων με αστείες δικαιολογίες, δηλαδή ότι λείπει μια σφραγίδα, δεν έχει μπει σωστά η υπογραφή, αυτά τα γραφειοκρατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα παραστατικά τα οποία αντιπροσωπεύουν χρήματα, πρέπει να αποστέλλονται σ' αυτούς που έχουν κάνει το λάθος για να διορθωθεί, ή να τα έχουν στα χέρια τους γιατί κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Σ' αυτή την περίπτωση δεν έγινε τίποτα τέτοιο"

Ο κ. Αλιφιεράκης σημειώνει ότι πέρασαν μήνες χωρίς να του έχουν στείλει τα παραστατικά. "Δεν είχα καταλάβει για ποιό λόγο συγκεντρώναν τα χρήματα, αλλά τώρα υποψιάζομαι ότι τα συγκεντρώνανε για τις δικές τους τσέπες. Δεν ξέρω ποιός ήταν, ο Πρόεδρος ή οι υπάλληλοι, πάντως τώρα πιάστηκαν στα πράσα."

Φαίνεται πως ο Οίκος Ναύτου δε συγκινήθηκε ούτε με τις επιστολές του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων: "Τότε και ο Ιατρικός Σύλλογος επέμεινε κι έγραψε δυο τρεις φορές γράμμα και εγώ, παρά το ότι μίλησα με το Διοικητή, δε βρήκα καμία ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό, έκανα μία έγγραφη καταγγελία στο κόμμα της ΝΔ ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής. Επίσημο έγγραφο το οποίο έλεγε ότι παρανόμως έγινε αυτή η κατακράτηση. Και αντί άλλης απαντήσεως, αντί δηλαδή να ελέγξουν την καταγγελία μου, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να αλλάξω την καταγγελία. Ν' αλλάξω τους όρους, αυτό το οποίο έγραφα....το "παράνομα" ενοχλούσε τον κ. Διοικητή, τον κ. Παρρά."
Ερ. Γιατί όμως να ενοχλήσει τον κ. Παρρά;

Απ. "Δεν ξέρω, κι εγώ δεν το κατάλαβα αυτό. Ο κ. Παρράς είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, διορισμένος στον Οικο Ναύτου πριν από ένα χρόνο, κι έλαβε αμέσως γνώση του γεγονότος της καταγγελίας μου. Εβγαλα το όνομά του, αλλά η καταγγελία παρέμεινε."