Έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με εντολή εισαγγελέα

Παρουσία εισαγγελέα, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ και εκκένωσαν το κτίριο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή. Η επιχείρηση άρχισε περίπου στις 4:15 το πρωί με αποκλεισμό του χώρου και εντολή του εισαγγελέα στους εργαζομένους να εγκαταλείψουν τον χώρο. Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί ο εισαγγελέας αποχώρησε από την ΕΡΤ έχοντας ολοκληρωθεί η καταμέτρηση του εξοπλισμού, μάλιστα οι χώροι βιντεοσκοπήθηκαν, και δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά.


Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου για την επιχείρηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ. «Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή», τόνισε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ένταση επικρατησε νωρίς το πρωί από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων. Όταν τα ΜΑΤ εισήλθαν στο προαύλιο έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρυνθεί ο κόσμος που ήταν εκεί, ενώ έγιναν και τέσσερις προσαγωγές.
 Την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο ραδιομέγαρο ο δημοσιογράφος που ήταν στον αέρα συνέχιζε να κάνει εκπομπή.
Τον διέκοψαν και του ζήτησαν να βγει από το στούντιο. Ρώτησε τους αστυνομικούς εαν αυτή είναι η εντολή τους και όταν του απάντησαν καταφατικά, καληνύχτισε τους ακροατές και είπε: «Εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή Βαθιά».