Συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου από εργαζομένους

Σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στις ψυχιατρικές δομές. Χαρακτηρίζουν έγκλημα το κλείσιμο…

ψυχιατρικών νοσοκομείων καθώς πλήττει την πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για γραφικότητες.

«Το εκλαμβάνω ως γραφικότητα, αν το εκλάβω ως παράνομη πράξη πρέπει να πράξω διαφορετικά», ανέφερε ο υπουργός και υποστήριξε ότι «ο καθένας θέλει να κάνει το σόου του».
Απαντώντας στις επικρίσεις των εργαζομένων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η ιδέα πως οι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται περισσότερο για την κατάσταση των ασθενών είναι αστεία» και τόνισε ότι «κατά κανόνα οι συνδικαλιστές ξέρουν να προασπίζονται τα κλαδικά τους συμφέροντα».
Σε στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δαφνί

Σε στάση εργασίας – από τις οκτώ το πρωί έως τη μία το μεσημέρι – προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Δαφνί, έπειτα από την απόφαση για ένταξή τους στην κινητικότητα, την ίδια ώρα που ο διοικητής του νοσοκομείου Όθωνας Χαραλαμπάκης υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του.
Με πούλμαν οι εργαζόμενοι θα φτάσουν στο υπουργείο Υγείας στις 09:00, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή.

«Έχουμε πλήρη επιφύλαξη και εκφράζουμε την μέγιστη δυσπιστία μας για τις διαβεβαιώσεις που δίδονται. Η παραίτηση του κ. Χαραλαμπάκη και το κείμενο που ακολούθησε βάζει την πλήρη διάσταση του προβλήματος. Εν κρυπτώ και πίσω από την πλάτη των Εργαζομένων προχωρούν και σχεδιάζουν. Τέρμα η κοροϊδία», αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο μπλογκ τους, ζητώντας «δέσμευση για το τι θα κάνουν με πλήρη διαφάνεια και ανοιχτά».
«Ετοίμαζαν αιφνιδιασμό και δεν τους βγήκε», σημειώνουν.