Το παραλήρημα του ετοιμόρροπου

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ

“ Εκτός τόπου και χρόνου, μακριά από τα προβλήματα του λαού, η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ”

Συνέχεια στα γέλια και στα αστεία έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας στη Βουλή, λίγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Ο πρωθυπουργός, δείχνοντας να μη συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Σας κοιτάω κύριε Τσίπρα και σας ρωτώ; Εχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας; Μήπως σας ενόχλησε η 'μεγαλειώδης' σας συγκέντρωση στο Σύνταγμα», προσβάλλοντας έτσι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

«Ξεκινήσατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε και στο τέλος μας ζητήσατε να παραιτηθούμε μόνοι μας; Αυτή τη χάρη δεν θα σας την κάνουμε. Εκλογές θα γίνουν το 2016» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι  «Τον Ιούνιο διακηρύσσατε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει στη Βουλή θα πέσει στους δρόμους. Εγκαταλείψατε τους δρόμους και επιστρέψετε στους διαδρόμους της Βουλής και κάνατε πρόταση μομφής. Αλλά δεν την πιστεύετε πραγματικά», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «Παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για το κοινοβουλευτικό του δικαίωμα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας αυτή την ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «επικίνδυνο παιχνίδι». «Σίγουρα παίζετε θέατρο. Και δεν μιλάω για τα επεισόδια που στήσατε για να καλύψετε τη γκάφα που κάνατε με την πρόταση μομφής. Άλλωστε αυτό δεν ήταν καν θέατρο ήταν καραγκιόζ μπερντέ'. Παίζετε θέατρο γιατί σας τελείωσε η πολιτική», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας συνέχεια στην απαξιωτική του συμπεριφορά προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση που κάλεσε τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Κυριακής έξω από τη Βουλή. «Καλείτε τους οπαδούς σας έξω από τη Βουλή. Ζητάτε από τον κόσμο να εκβιάσει τους βουλευτές. Νομίζετε ότι θα υποκύψουμε στις ακραίες συμπεριφορές σας»,είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αποκαλώντας όσους διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης ως«οπαδούς» και ταυτόχρονα ως «ακραία συμπεριφορά» μια ειρηνική διαδήλωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία καταστρέφει και ισοπεδώνει την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Αυτό προφανώς, ο Αντώνης Σαμαράς, το εκλαμβάνει ως «εκβιασμό».

«Θα έπρεπε να μας βοηθάτε στο έργο μας για την χώρα αντί να κάνετε μομφές», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, φανερώνοντας τον πανικό του, έστω κι αν αυτό κρυβόταν με χαμόγελο, ζητώντας παράλληλα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης, την οποία έχουν αρχίσει να καταδικάζουν ανοιχτά ακόμα και οι ίδιοι οι εταίροι της χώρας, κατανοώντας πλέον ότι αυτή η «συνταγή» άγριας λιτότητας, ισοπεδώνει τις ευρωπαϊκές κοινωνίας, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως επέλεξε κατά την διάρκεια της ομιλίας του να υποδείξει στον ΣΥΡΙΖΑ, να ακολουθήσει αυτή την κυβερνητική πολιτική, δείχνοντας ότι δεν κατανοεί τις διαστάσεις της ανθρωπιστικής καταστροφής, η οποία συντελείται στη χώρα.

periodista.gr