Το κρίμα από το Θεό και οι αθεόφοβοι


Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Η θυσία πρέπει να ολοκληρωθεί, είναι κρίμα από το Θεό να πάει χαμένη κι αυτή η τόσο βαρεία θυσία του ελληνικού λαού, επειδή η κυβέρνηση αμφιταλαντεύεται ως προς την θεσμοθέτηση απολύτως εξοντωτικών μέτρων για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους κατέχοντες ακίνητη περιουσία, λένε σήμερα οι αθεόφοβοι στην Ελλάδα.
Είπαμε, δεν είναι σταλινικοί, αν και ο ανάλγητος, διαστροφικός δογματισμός τους περί των θυσιών ξεπερνά εκείνον του..........
Στάλιν! Πρόκειται για κάποια ανθρωπάκια, τα οποία χάσανε τον λογαριασμό με τα νούμερα της πτώχευσης και άρχισαν να λογαριάζουν με τα κεφάλια εκείνων που ήδη έχουν υποστεί μια μορφή μεταμοντέρνας γενοκτονίας. Δεν θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η ιδιόμορφη γενοκτονία με την διπλή μορφή: διεύρυνση της εσωτερικής  υποτίμησης, συν, φορολογική εξόντωση της μικρομεσαίας και μεσαίας τάξης;
Αμαρτία δεν είναι η ιερή υπόθεση του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που συνεπάγεται εκτός από την απαξίωση της εργασίας και της περιουσίας των ελλήνων καί υπερφορολόγηση της όποιας περιουσίας, αντί των κερδών από την επένδυση του κεφαλαίου. Μα τι λες τώρα, δεν καταλαβαίνεις πως όλα αυτά γίνονται επειδή η διαδικασία πτώχευσης κατέστρεψε μεγάλο μέρος του κεφαλαίου; Το κεφάλαιο πλήρωσε – έδωσε όσα ήταν να δώσει - τώρα ήρθε η ώρα το κενό από την απώλειά του να καλυφτεί από τον συνδυασμό αυξημένης - και μάλιστα μεσαιωνικού τύπου - υπερεργασίας (: ως ποσοστό  υπεραξίας το όριζα τις προάλλες με την μορφή του λόγου της υπεραξίας προς το μεταβλητό κεφάλαιο) και αυξημένης φορολογίας στην ατομική περιούσια, η οποία χαρακτηρίζεται σήμερα από υψηλή αξία χρήσης και διαρκώς μειούμενη ανταλλακτική αξία!
Αυτό αν δεν ολοκληρωθεί, θα είναι κρίμα από τον Θεό, ενώ αν ολοκληρωνόταν ,που οικονομικά δεν γίνεται δίχως ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου και (προσοχή!) του ιδιωτικού χρέους [τα «κοκκινισμένα» δάνεια  ξεπερνούν ήδη τα 65 δισ. Ευρώ στην Ελλάδα, όπου το δημόσιο χρέος σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανήλθε στα 316,9 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2013, από 305,6 δισ. το πρώτο τρίμηνο και 303 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2012], θα ήταν ευλογία Θεού!!! Καταλάβατε γιατί τους αποκαλώ αθεόφοβους; Δεν είναι πως διαστρέφουν τα οικονομικά, αλλά την ίδια την …θεολογία τους, εμφανίζοντας τον Θεό τους (:τον πλέον απάνθρωπο κεφαλαιοκρατισμό τους, με σύμβολο το Ευρώ μάλιστα) Αιμοδιψή και Καταχανά (: να φουσκώνει από το αίμα των εργαζομένων, μικροκαταστηματαρχών και μικροεπενδυτών που έχει πιεί και να υπερηφανεύεται κι από πάνω για την επιτυχία του)!
Ο Θεός τους είναι μάλιστα ελληνικότατος, σφόδρα διαπλεκόμενος και δεν πρέπει αυτός να συγχέεται με τα Βαμπίρ της πρώην Ανατολικής Ευρώπης ή της Κύπρου. Αυτά τουλάχιστον κυκλοφορούν και ρουφούν αίμα τη νύχτα, ενώ ο δικός τους Θεός είναι καλά προσαρμοσμένος στο ηλιακό φώς και στους προβολείς της τηλεόρασης. Να, γιατί γράφω αυτό το σημείωμα. Το κάνω για να υπερασπιστώ την πολιτικά ορθή παράδοση των Βαμπίρ και για να απαλλάξω τον έλληνα Θεό από την εμπλοκή που φέρεται να έχει στην συγκρότηση της συμμορίας της δραχμής που κέρδισε εκλογές και αφελείς με το σύνθημα «πάση θυσία στο ευρώ»!
Πόσα θεολογικά κείμενα έχουν να γραφούν ακόμη και πόσοι αφορισμοί εναντίον του κρατισμού και του παλαιοκομματισμού, από εκείνους τους γελοίους «ουδέτερους», «τεχνοκράτες»  ντερμπεντέρηδες - κατεξοχήν κρατικοδίαιτων, ή διαβιούντων με την ευγενική «χορηγία» του κράτους σε ιδιωτικές περιοχές άρθρωσης του συμφέροντος, που σε τίποτα δεν διαφέρουν από τα πλέον πελατειακά και νεποτισμικά φρούρια του δημοσίου - μέχρι να καταφέρουν να «πείσουν» πως το αδιέξοδο της αδιέξοδης στρατηγικής της τρόικας και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα ξεπεραστεί με ένα άλλο μνημόνιο στη βάση ενός διπλού νομισματικού;  Κι αυτό για να προστεθεί συγκαλυμμένη υποτίμηση στην υπάρχουσα εσωτερική… για να μην πάνε χαμένες οι μέχρι σήμερα θυσίες του ελληνικού λαού! Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να μην πάνε χαμένες οι προηγούμενες θυσίες είναι να ρίξεις και άλλα σφάγια στο θυσιαστήριο! Κι εδώ δεν πρόκειται για βωμό που αναφέρεται σε θυσιαστήριο ενός ανθρωπόμορφου θεού, αλλά για μιζμπέαχ (θυσιαστήριο) για την λατρεία του αληθινού Θεού …του χρήματος!
Για να γίνει αυτό πρέπει ασφαλώς να περάσουμε σε μια άλλη μορφή «σοκ και δέος», άμεσα πολιτική αυτή τη φορά και όχι οικονομική. Τότε θα είναι που ο Θεός τους θα ζητήσει επιπλέον και πολιτικές θυσίες (θα καούν και ιερείς της σημερινής πολιτικής σκηνής), μια και μέχρι σήμερα Εκείνος ικανοποιείται αποκλειστικά με ανέργους, εξαθλιωνόμενους εργαζομένους και αγχωμένους ιδιοκτήτες, οι οποίοι κάνουν πλέον τον σταυρό τους με το …αριστερό! 
Αθεόφοβοι, άνθρωποι της διαπλοκής, που εμφανίζεστε σήμερα ως «σταλινικοί» του καπιταλισμού, για εσάς δεν υπάρχει ένας Arthur Koestler για να γράψει αυτό που τον έκανε να ντρέπεται σε όλη του την υπόλοιπη ζωή (ο άνδρας εκτός από σοσιαλιστής υπήρξε και κορυφαίος ιστορικός, την μεθοδολογία του οποίου, αν και δεν εφαρμόζω στην πολιτική ανάλυση σέβομαι και εκτιμώ απολύτως): πως η εξαθλίωση οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι έχουν μάθει να επαιτούν, να κλέβουν το κράτος και να δανείζονται, αντί να εργάζονται!
Δεν θα υπάρξει ένας Koestler για εσάς, επειδή εσείς δεν χυδαιολογείτε πάνω σε μια μεγάλη έστω ιδέα (την «αλήθεια του σοσιαλισμού»), όπως έπραξε ο Στάλιν, αλλά θεολογείτε, βλαστημώντας αυτό που σας νομιμοποιεί πολιτικά στην Ελλάδα! Εσείς δεν έχετε καμία απολύτως «μεγάλη ιδέα» για να αποδώσετε τις θυσίες με την μορφή μεταμοντέρνας γενοκτονίας, στις οποίες υποβάλλετε (: καλείτε ασφαλώς να υποβάλουν οι πολιτικοί) τους έλληνες και έτσι καταλήγετε να μιλάτε την γλώσσα ενός βρικόλακα που αυτοπαρουσιάζεται ως Θεός της Σωτηρίας. Εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση: το σημερινό πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν «είναι έτοιμο να κλοτσήσει την καρδάρα με το γάλα που με κόπο και θυσίες μάζεψε ο ελληνικός λαός», όπως φοβάστε. Μάλλον άρχισε να καταλαβαίνει πως η καρδάρα ήταν δίχως πάτο και τρύπια από όλες τις πλευρές, ανίκανη να μετατρέψει το αίμα σε γάλα για να τραφείτε πολιτικώς νομιμοποιημένα στη συνέχεια εσείς, μαζί με το ένα τρίτο του πληθυσμού που άρμεγε τα δύο τρίτα, πονηρά, παραπλανητικά και τρυφερά μέσα στην μυθοποιημένη Ευρωλεκάνη την περίοδο της ευημερίας…
Το πολιτικό πρόβλημα στην σημερινή Ελλάδα είναι οι αθεόφοβοι. Και αυτό δεν λύνεται με ξόρκια, αναθεματισμούς, ή κείμενα σαν αυτό που διάβασες φίλε αναγνώστη αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα αυτό επιλύεται με την κινητοποίηση του ελληνικού λαού για μια αριστερή διακυβέρνηση, που θα σώσει προσωρινά ή μονιμότερα όχι ακριβώς την ελληνική οικονομία, αλλά μάλλον την αξιοπρέπεια Θεών και Ανθρώπων σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, περιθωριοποιώντας τους βρικόλακες και την αφήγησή τους.