600.000 ευρώ θα ξοδεψει τα Χριστούγεννα ο Καμίνης!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αξίας 600.000 ευρώ προετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Ν.Δ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας….
Κακλαμάνης. Οπως τονίζει ο ίδιος, ο κ. Καμίνης αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθεί το ποσό των 600.000 ευρώ για τη διοργάνωση των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου, ποσό αυξημένο κατά 400.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κακλαμάνης τονίζει: «Επί τρία χρόνια ο κ. Καμίνης λασπολογούσε εναντίον της παράταξής μας, “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας”, σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα.
Τον πρώτο χρόνο επέλεξε για χριστουγεννιάτικο στολισμό να κρεμάσει στα δέντρα της πλατείας Συντάγματος τενεκεδάκια.
Τον δεύτερο χρόνο έστησε σκαλωσιά που διαφήμιζε γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών (το θέμα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση) και προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Τον τρίτο χρόνο τελικά υιοθέτησε τις πρακτικές και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούσε η παράταξή μας. Για ένα και μοναδικό λόγο: επειδή ήταν πάνω απ’ όλα νόμιμες. Αυτό, όμως, που δεν υιοθέτησε ο κ. Καμίνης ήταν η διαφάνεια».
Και ο κ. Κακλαμάνης αποκαλύπτει: «Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να δοθεί στην “Τεχνόπολις” το ποσό των 600.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα στη σχετική δαπάνη να περιλαμβάνεται έστω ένα ευρώ για τον εορταστικό εξοπλισμό (στολίδια, φωτιστικά κλπ.), ο οποίος έχει αγοραστεί επί δημαρχίας μου».
Ο πρώην δήμαρχος θέτει και δύο ερωτήματα:
«Πρώτον: Πόσο κοστίζει ημερησίως ένας “σεκιούριτι”; Γιατί από το συνολικό κοστολόγιο των 600.000 ευρώ για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, το ποσό των 55.000 ευρώ αφορά αποκλειστικά την εταιρία σεκιούριτι και το ημερομίσθιο που φέρεται ότι θα εισπράξει κάθε εργαζόμενος αντιστοιχεί περίπου στα 152 ευρώ!
Δεύτερον: Πόσο κοστίζει η κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία Θησείου, δίχως το πρόγραμμα να περιλαμβάνει κάποιο γνωστό καλλιτέχνη; Σύμφωνα με το κοστολόγιο, προβλέπεται καταβολή ποσού 90.000 ευρώ για εκδηλώσεις απροσδιορίστου χαρακτήρα».