Τσίπρας: Κάνουν σχέδια στα σκοτεινά και γελοιοποιούνται

Τσίπρας: Κάνουν σχέδια στα σκοτεινά και γελοιοποιούνταιΤην εκτίμηση ότι μια μικρή ομάδα γύρω από τον πρωθυπουργό κάνει σκοτεινά παιχνίδια έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.
"Η κυβέρνηση σαπίζει, είναι τελειωμένη, αυτό έχει αποτέλεσμα την υπονόμευση της δημοκρατίας. Θέλει να ολοκληρώσει το καταστρεπτικό έργο της", επεσήμανε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το θέμα της προβοκάτσιας
κατά του κόμματος του και τόνισε ότι "περιμένουμε τα χειρότερα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να μην επιστρέψουν στην αριστερά να αναλάβει την κυβέρνηση".

Όπως είπε: "Ενεργοποιούνται μηχανισμοί για να διασφαλιστούν οι ίδιοι και η πολιτική τους και να αποφύγουν το πικρό παιχνίδι των εκλογών. Παίζουν στα σκοτεινά παιχνίδια. Μικρή ομάδα γύρω από τον πρωθυπουργό θέλει να στιγματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να σοβαρευτούν.

Το κράτος δεν έχει αντιαριστερά στεγανά, ούτε ο διεθνής περίγυρος είναι όπως τη δεκαετία του 50.

Η στρατηγική τους γελοιοποιείται".

Πιο αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: "Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που σαπίζει και μαζί της σαπίζουν θεσμοί αναγκαίοι για τη δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική ισορροπία.

Μια κυβέρνηση τελειωμένη, που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπονόμευση της ίδιας της δημοκρατίας.

Μια κυβέρνηση όμως, που δίκην εργολάβου, πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο για το οποίο την έχουν επιλέξει και τη στηρίζουν τόσο η διεθνής τοκογλυφία, όσο και η εσωτερική κερδοσκοπία.

Εκείνοι που βλέπουν στα μνημόνια τη μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να αυξήσουν αλλά και να παγιώσουν τα κέρδη τους και να ελέγξουν ασφυκτικά, ολοκληρωτικά και απόλυτα τη χώρα.

Μπορούμε συνεπώς να περιμένουμε το χειρότερο.

Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο και το χειρότερο του χειρότερου με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, δημοκρατική εμμονή, και επίγνωση του γεγονότος ότι όλα τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν για να μην επιτρέψουν στην αριστερά και στους συμμάχους της την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Ήδη ενεργοποιούνται μηχανισμοί, ζυμώνονται σενάρια, καταρτίζονται κυβερνητικά σχήματα επί χάρτου, ούτως ώστε να διασφαλίσουν την ίδια πολιτική με νέες κυβερνητικές εκδοχές. Και να αποφύγουν το πικρό ποτήρι των εκλογών.

Ήδη παίζουν στα σκοτεινά με σχέδια αντιδημοκρατικών μέτρων.

Μια μειοψηφική ομάδα γύρω από τον κ. Σαμαρά, επιχειρείσε να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ ως εσωτερικό εχθρό και να κινητοποιήσει εφεδρείες, κρατικές και παραδημοσιογραφικές για να τον διαβάλουν, να τον συκοφαντήσουν, να τον στιγματίσουν.

Το σχέδιο τους κατέρευσε παταγωδώς.

Γιατί είμασταν έτοιμοι, και σε εγρήγορση.

Γιατί είμασταν αποφασιστικοί και θα είμαστε αμείλικτοι προς όσους υπερέβησαν εσκαμμένα.

Αλλά και γιατί το σχέδιο τους, αμφισβητήθηκε τόσο από την πλειοψηφεία των πολιτών, αλλά και από δικά τους στελέχη.

Τους καλώ να σοβαρευτούν. Ούτε το κράτος έχει πλέον αντικομμουνιστικά και αντιαριστερά στεγανά, ούτε ο διεθνής περίγυρος είναι αυτός που ήταν τη δεκαετία του 50 και του 60.

Τίποτα δεν είναι όπως το έχουν στο κεφάλι τους.

Για αυτό και γελοιοποιούνται.

Αυτά τα δεδομένα καθορίζουν πιστεύω και την τακτική μας στο άμεσο μέλλον.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει".