Υπόθεση μικρής Μαρίας: Εμπόριο οργάνων "βλέπει" η αστυνομία

Υπόθεση μικρής Μαρίας: Εμπόριο οργάνων Τη δεύτερη νύχτα της στην αγκαλιά των ανθρώπων του Χαμόγελου του Παιδιού πέρασε η μικρή Μαρία. Η υπόθεση κάνει το γύρο του κόσμου, με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να παραλληλίζουν την ιστορία της "Μαρίας" -όπως είχαν ονομάσει οι δύο ρομά το κοριτσάκι- με την τραγική υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εμπόριο οργάνων....
Μάλιστα από τα 14 παιδιά που είχαν δηλώσει οι Ρομά βρέθηκαν μόνο τρία και η μικρή Μαρία. Ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας αποκάλυψε ότι μία από τις εκδοχές που εξετάζεται είναι οι γονείς να είναι μέλη κυκλώματος εμπορίας οργάνων.

Το μικρό κορίτσι αρχίζει σταδιακά να ηρεμεί και να νιώθει ασφάλεια στο νέο του χώρο.

Όπως ανέφερε ο Κ. Γιαννόπουλος από το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι πλέον ήρεμη και παίζει με τα παιχνίδια της, κάτι που δεν έκανε εκεί που βρισκόταν. "Έχει νιώσει θαλπωρή. Στην αρχή ήταν ένα μικρό αγριμάκι. Φαίνεται η διαφορά στις φωτογραφίες που έδωσε αρχικά η αστυνομία και οι φωτογραφίες που δώσαμε εμείς" σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού. Ο 40χρονος και η 39χρονη θα απολογηθούν τη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και θα δοθούν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα.

Η δικηγόρος των κατηγορούμενων δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η μικρή υιοθετήθηκε, επειδή η μητέρα της από το εξωτερικό δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει... ενώ η μητέρα άλλαξε πέντε εκδοχές.

Το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ερωτήματα προκαλεί στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση πως η 40χρονη είναι κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ και διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στον Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού, και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.

Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες φαίνεται η 40χρονη μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά.

Ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.