Ο Κεδίκογλου λείπει ταξίδι για δουλειές;

Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης

Όταν ο Σίμος Κεδίκογλου και τα λαγωνικά του «ανακάλυψαν» πως ένας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναρτήσει, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ένα κάλεσμα προς τον κόσμο «να μαζέψει πέτρες, μάρμαρα, καδρόνια, τούβλα, πέτρες για να αντιμετωπισθεί η κρατική βία», έπαθε ένα μικρό ντελίριο. Άρχισε να καταγγέλλει, να δαιμονοποιεί, να ζητάει τη διαγραφή του κ.ο.κ. Κάτι .........
ανάλογο του συνέβη με τον βουλευτή Διαμαντόπουλο ο οποίος μίλησε για τα περίφημα «γουναράδικα», τη Σακοράφα που χαρακτήρισε την κυβέρνηση συμμορία κ.ο.κ. Γενικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι πολύ ευέξαπτος όταν πρόκειται να καταγγείλει δηλώσεις ή πράξεις που παραπέμπουν σε... ανομία.
Αναρωτιόμαστε, αν αυτές τις ημέρες ο υπουργός λείπει ταξίδι για δουλειές! Διαφορετικά, δεν εξηγείται η σιωπή του απέναντι στον άγριο ξυλοδαρμό μελών του ΚΚΕ από Χρυσαυγίτες στο Πέραμα. Έχουν περάσει περισσότερα από δυο εικοσιτετράωρα από τότε και η σιωπή Κεδίκογλου -άρα και της κυβέρνησης- είναι ιδιαίτερα ηχηρή.
Αν στη σιωπή αυτή προσθέσουμε και δυο-τρεις άλλες παραμέτρους, μάλλον κάτι δεν πάει καλά στο... βασίλειο της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι περίεργο συμβαίνει. Ίσως να μην υιοθετούν ακόμα όσα πρωτοφανή είπε ο δημοσιογράφος Παπαδημητρίου (που δεν θεώρησε κακή ιδέα τη συνεργασία της Ν.Δ. με «μια σοβαρή «Χρυσή Αυγή»!), αλλά μας βάζουν σε ανησυχίες. Υπερβολές; Ο χρόνος θ' απαντήσει.
Αλλά μέχρι να έρθει αυτή η απάντηση, δεν θα ήταν κακή ιδέα να θυμηθούμε πως η σημερινή Νέα Δημοκρατία έχει ακολουθήσει σε ικανό βαθμό την ατζέντα της νεοφασιστικής οργάνωσης. Ας θυμηθούμε μόνο, την προεκλογική «ανακατάληψη των πόλεων» από τον Α. Σαμαρά, τους «παιδικούς σταθμούς που έχουν γεμίσει από παιδιά μεταναστών και δεν χωράνε τα Ελληνόπουλα», αλλά και τις μετεκλογικές περιπέτειες του νόμου για την ιθαγένεια, τον αντιρατσιστικό νόμο που μένει στα συρτάρια, τον διαχωρισμό Ελλήνων με ξένους απόρους στους οποίους παρέχονται δημόσιες υπηρεσίες υγείας κ.ο.κ.
Προφανώς, μεταξύ του παρακολουθήματος της ατζέντας της «Χρυσής Αυγής» και της συνεργασίας μαζί της, υπάρχει μια χαοτική απόσταση. Και μάλλον η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ήθελε να καλύψει αυτή την απόσταση, ο ίδιος ο Α. Σαμαράς δεν θα ήθελε να περάσει στην Ιστορία ως ο ηγέτης που έφερε τους νεοναζιστές στην εξουσία. Ωστόσο, στην Ελλάδα ζούμε, σε μια χώρα που οι πολιτικές ηγεσίες συχνά προτάσσουν το όφελος των επιδιώξεων για εξουσία υπεράνω οτιδήποτε άλλου. Οι προτεραιότητες είναι σχετικές, ο αξιακός κανόνας αλλάζει συχνά θέσεις.
Γι' αυτό, να επανέλθουμε με το ερώτημα: Ο Κεδίκογλου λείπει πράγματι σε ταξίδι για δουλειές;
Υ.Γ.: Το βράδυ του Σαββάτου, δυο εικοσιτετράωρα μετά τα επεισόδια, έβγαλε για το θέμα αυτό ανακοίνωση όχι ο συνήθως λαλίστατος υπουργός, αλλά ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Α. Παπαμιμίκος! Τελικά, μάλλον ο Κεδίκογλου λείπει ταξίδι για δουλειές...