Βαριά τιμωρία για Παναθηναϊκό

kafeneio sp
Από πρόστιμο μέχρι και με τιμωρία της έδρας κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έγιναν έξω από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δυσάρεστα αναμένεται να είναι τα μαντάτα των επόμενων ημερών για τον Παναθηναϊκό ύστερα από τα επεισόδια που έγιναν από οπαδούς του αμέσως μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Μπορεί τα επεισόδια να έλαβαν χώρο εκτός του γηπέδου, όμως, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ τιμωρίες επιβάλλονται και για τον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θεωρείται "εν γενέσει χώρος του γηπέδου".

Το μέγεθος της τιμωρίας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Αν τα επεισόδια κριθούν ως μεμονωμένα, τότε επιβάλλεται πρόστιμο από 5.000 ως 30.000 ευρώ. Το πρόστιμο διπλασιάζεται αν κριθεί υπότροπος, ενώ μόνο σε περίπτωση που κάποιος είναι δις υπότροπος υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας της έδρας.

Ωστόσο, αν τα επεισόδια κριθούν εκτεταμένα, τότε η τιμωρία ενδέχεται να είναι ποινή αποκλεισμού της έδρας με μία ή δύο αγωνιστικές.

Να σημειωθεί πως αν το θέμα ήταν μόνο η μολότοφ τα επεισόδια θα μπορούσαν να θεωρηθούν μεμονωμένα, αλλά η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. περιπλέκει τα πράγματα γιατί κάνει λόγο για επεισόδια πέραν του περιστατικού με το van, στα οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός οπαδών.