Σούπερ Καπ : Μπάγερν Μονάχου vs Τσέλσι

kafeneio sp
Μόνο και μόνο στο άκουσμα αυτού του αγώνα καταλαβαίνει κανείς τη θεαματικότητά του και το επίπεδό του. Οι δυο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης αγωνίστηκαν σε έναν εκπληκτικό αγώνα στη Πράγα με το ματς να πηγαίνει στα πέναλτυ. Η νικήτρια του Europa League, Τσέλσι και η νικήτρια του Champions League, Μπάγερν αναδείχθηκαν ισόπαλες στο 90λεπτο...



Ένα παιχνίδι που ο κάθε φίλος του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να δει με πολλές εντάσεις, φάσεις, αγωνία και θέαμα. Δύο από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου, ο Πέπε Γκουαρντιόλα και ο Ζοσέ Μουρίνιο ήρθαν αντιμέτωποι για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς για τις δυο ομάδες.

Όπως είπαμε το ματς κρίθηκε στα πέναλτυ καθώς καμία ομάδα δε μπόρεσε να ξεφύγει μπροστά στο σκορ στο τέλος του 90λεπτου και της παράτασης. Αναλυτικά, η Τσέλσι προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 8' με γκολ του επιθετικού της, Τόρες και κράτησε το υπέρ της 0-1 ως το τέλος του ημιχρόνου. Στην αρχή όμως του δεύτερου 45λεπτου η Μπάγερν κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ στο 47' και αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να πάρουν το νικητήριο γκολ αλλά το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η αγγλική ομάδα έπαιζε από το 85' με ένα παίκτη λιγότερο από την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ραμίρεζ.

Στο πρώτο 15λεπτό της παράτασης η Τσέλσι αν και στο μεγαλύτερο μέρος είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι ξαναβρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-2 με γκολ του Αζάρ στο 93' και η Μπάγερν πίεζε στο μισό γήπεδο για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Μπάγερν πίεσε όλο και πιο πολύ με την άτυχη Τσέλσι να ισοφαρίζεται από τον Μαρτίνεζ στο 121ο λεπτό, δηλαδή στο ένα και μοναδικό λεπτό της παράτασης ουσιαστικά στην τελευταία φάση.Έτσι με το τέλος της παράτασης και το σκορ στο 2-2, οι ομάδες οδηγούνται στα πέναλτυ.

Τελικά νικήτρια και υπερπρωταθλήτρια βγαίνει η Μπάγερν με 5-4 στα πέναλτυ καθώς στο τελευταίο κρίσιμο πέναλτυ ο Λουκάκου της Τσέλσι δε σκόραρε με το Νόιερ να απεκρούει.

Έτσι, η Μπάγερν πήρε εκδίκηση για την ήττα που υπέστη πέρσι στο τελικό του Champions League το 2012 στη Βαβαρία από τη Τσέλσι.

Ο Μουρίνιο στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι έριξε τις βολές του κατά τις UEFA και της δαιτησίας.