Πρωτοφανή κόλπα για το μαϊμού πρωτογενές πλεόνασμα: Εγχώριος Τύπος και Reuters ξεμπροστιάζουν τους λακέδες του ΥΠΟΙΚ

<==Στιγμιότυπο από τη χθεσινή παρουσίαση Σταϊκούρα της νέας μαϊμουδιάς περί "πρωτογενούς πλεονάσματος"

Ξεπερνούν τον εαυτό τους τα ψευδοκυβερνητικά λαμόγια, έχοντας πάντα το φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τη Μέρκελ...
που διευκολύνει κάθε είδους απατεωνιά προκειμένου να πλασαριστούν δήθεν θετικά αποτελέσματα για την ελλαδική της αποικία. Τι κι αν ο γερμανικός Τύπος βρίθει για το αναπόφευκτο νέο δάνειο και άρα νέο μνημόνιο που έρχεται για την υπό διαρκή πτώχευση χώρα μας;

Η ανελλήνιστη διεθνής συμμορία συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε τι άλλο (να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, μεγάλο μέρος του οποίου βέβαια επιδέχεται με χαρά την κοροϊδία) προκειμένου να είναι όλοι τους ευχαριστημένοι (οι μεν Γερμανοί για να βαυκαλιστούν ότι το Μνημόνιο βρίσκεται σε σωστό δρόμο, οι δε εγχώριοι γερμανοτσολιάδες για να πουλήσουν τρέλα στο λαό περί..."φωτός στο τούνελ" και "δημιουργίας συνθηκών για νέο κούρεμα χρέους", ασχέτως τού ότι, αν αυτό συμβεί, όχι απλά θα αποδειχθεί και πάλι αδιέξοδο επιφέροντας νέα και χειρότερα δημοσιονομικά μέτρα με το χρέος να παραμένει ανεξέλεγκτο, αλλά θα εγκαθιδρύσει οριστικά το χάος αφού θεωρείται δεδομένη η ταύτιση νέου κουρέματος χρέους με γενικό κούρεμα των ελλαδικών τραπεζικών καταθέσεων).

Ούτως ή άλλως,  οι νοήμονες Έλληνες έχουν απωλέσει προ πολλού την όποια εμπιστοσύνη τους  πολίτεςστους άχρηστους πλην επικίνδυνους τσαρλατάνους του μνημονιακού τσίρκουλου. Το έχει διδάξει η εμπειρία της τελευταίας τριετίας: καμία ανακοίνωσή τους, κανένα πανηγυριώτικο φληνάφημά τους δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και το εθνικό μας συμφέρον. Ασφαλώς και από αυτόν τον απαράβατο κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και η νέα παπαρολογία του οικονομικού επιτελείου περί "πρωτογενούς πλεονάσματος". 

Ο Τύπος όλου του παραταξιακού φάσματος είναι ιδιαίτερα εύγλωττος σε σχέση με την νέα εκδοχή της μαϊμουδιάς διαρκείας των μνημονιόδουλων καθαρμάτων σχετικά με την υποτιθέμενη πορεία του "κρατικού προϋπολογισμού", ειδικά τώρα που οι τερατώδεις αλχημείες τους ξεπερνούν σε παράνοια ακόμα και την σχιζοφρενική ρητορική τού "success story". Για "Θαύμα του Δεκαπενταύγουστου" κάνει λόγο τόσο η αριστερήΑυγή όσο και η (ακρο)δεξιά Δημοκρατία, πάντα με την προσήκουσα ειρωνική διάθεση που προκαλούν οι εν λόγω μαϊμουδιές, ενώ η Ελευθεροτυπία μιλάει ορθότατα για "Βάφτιση ενός πρωτογενούς ελλείμματος 3 δις σε έλλειμμα 2,6 δις". Η Εφημερίδα των Συντακτών που κάνει την είδηση πρώτο θέμα υπό τον τίτλο "Μαγικά Κόλπα" περιγράφει συνοπτικά τις απατεωνίστικες μεθόδους των στουρναριών του ΥΠΟΙΚ στο εισαγωγικό της κείμενο:

"Θαύμα θαύμα πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης στην οικονομία, η κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ στο επτάμηνο.

Στη μαγική εικόνα των στοιχείων του προϋπολογισμού συνετέλεσαν η απόδοση των εσόδων ύψους 1,5 δισ. ευρώ από κέρδη ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες, τα 660 εκατ. ευρώ των φόρων που δεν αποδίδονται στους δικαιούχους και ένα τεράστιο πλεόνασμα εσόδων 1,9 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο περιμένει ακόμη η ανάπτυξη. Την ίδια ώρα η τρύπα στα φορολογικά έσοδα φτάνει το 1 δισ. ευρώ.





Ακόμα πιο εξευτελιστικό για τα φυντάνια της μνημονιόδουλης μαφίας, όμως, είναι το σχετικό δημοσίευμα του Reuters που διαπομπεύει χωρίς αναστολές τα αποτυχημένα ρετάλια:

Greece easily beats budget target, helped by EU funds 
ATHENS — Reuters
Monday, Aug. 12 2013

"Ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει τους πόρους χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης.

Όμως, περίπου το μισό αυτής της υπέρβασης των  € 5.7 δις  εξηγείται από το γεγονός ότι η Αθήνα έλαβε περισσότερες Επιχορηγήσεις από ότι αναμενόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, επίσης, ξόδεψε πολύ λιγότερα από αυτά τα κονδύλια για τα επενδυτικά σχέδια από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν επίσης περίπου το εφάπαξ έσοδο των € 1,5 δισ. από τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες έβγαλαν από ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν και τα οποία επέστρεψαν στην Αθήνα, σύμφωνα με τους όρους της διεθνούς διάσωσης της.

Αντίθετα, τα μικτά έσοδα από τη φορολογία υπολείπονται των στόχων κατά περίπου € 1,5 δισ. εκατ. ευρώ, ενώ η χώρα έχει πληγεί από μια σοβαρή ύφεση έξι ετών, η οποία έχει εξαφανίσει περίπου το ένα τέταρτο της οικονομίας της.
Ταυτόχρονα, η Αθήνα περιέκοψε τις πρωτογενές της δαπάνες κατά 10%, σε € 25,1 δισ., πιάνοντας τον ενδιάμεσο στόχο της κατά € 1,88 δις.

Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους για να λάβει τα δάνεια απο ΕΕ / ΔΝΤ . Ελπίζει να σημειώσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδο γενικού προυπολογισμού κατά το τρέχον έτος, μια κίνηση που θα της επιτρέψει να αναζητήσει μια περαιτέρω απομείωση του χρέους της, από τους δανειστές της.

Αλλά οι δανειστές παραμένουν επιφυλακτικοί και αναμένουν ένα ισορροπημένο πρωτογενή προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Μεγάλες αβεβαιότητες επιμένουν να υπάρχουν σχετικά με τη δημοσιονομικήέκβαση του  2013, δήλωσαν τον περασμένο μήνα, κυρίως επειδή οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι πολίτες δεν έχουν ακόμη καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των φόρων, για το τρέχον έτος." (ΠΗΓΗ: http://lefteria-news.blogspot.gr/)

Με τρεις λέξεις ΣΙΚΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ (και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα 6,8 δις των αυξανόμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, που σημαίνει ότι -ακόμα και με τις μαϊμουδιές του ΥΠΟΙΚ- το πρωτογενές έλλειμμα ανέρχεται στα 4,2 δις ευρώ). Άλλωστε, ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά τα στουρνάρια, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση του ταμειακού ελλείμματος ΕΠΤΑΜΗΝΟΥ σε σχέση με πέρυσι και σαφέστατη υστέρηση στα κρατικά έσοδα.

Ως γνωστόν, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Οι σαμαρικοί συμμορίτες -εμπερικλείοντας και τις δύο ιδιότητες ταυτόχρονα- ήδη έχουν ξεπεράσει τον πρώτο χρόνο κατά ένα δίμηνο (δεν θα προσμετρήσουμε την...προϋπηρεσία τους στην ψευτιά και την κλεψιά πριν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, γιατί θα απογοητευτούμε). Θα διαψεύσουμε το αλάνθαστο ρητό, αφήνοντάς τους να χαρούν κι άλλο;