Κουβέλης: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει-Δεν αποκλείεται «ατύχημα»



ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΒΓΑΙΝΕ;; ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΚΟΥΝΕΛΗ *ΟΥΠΣ ΚΟΥΒΕΛΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ....
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκτιμά ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και πως «η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε εντελώς ανεφάρμοστα μέτρα». Ως εκ τούτου, «δεν πρέπει να αποκλείονται νέα μέτρα», όπως σημειώνει σε συνέντευξή του στον «Επενδυτή»....
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ατύχημα» για την κυβέρνηση, εξηγεί ο κ. Κουβέλης, λόγω της αντίδρασης των βουλευτών που την στηρίζουν.

Η πολιτική σταθερότητα, υπέρ της οποίας τάσσεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δεν μπορεί ωστόσο «ταυτίζεται με την συντηριτική πολιτική, δεν ταυτίζεται με τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις και τις αξιώσεις της τρόικας», όπως αναφέρει.

«Δεν είναι δυνατόν οι εταίροι να δέχονται ότι υπήρξαν λάθη στο πρόγραμμα, να αναγνωρίζουν τα λάθη αυτά και η κυβέρνηση να μην αξιώνει τροποποίηση του προγράμματος προσαρμογής», προσθέτει ο κ. Κουβέλης.

Για τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης στοχεύει να την μετατρέψει σε «ένα κοινωνικό ρεύμα που θα αναγνωρίζεται ως "μεταμνημονιακή" δύναμη, με διεκδίκηση την αξιοπρεπή επιβίωση της κοινωνίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την επαναθεμελίωση του κράτους». Εξάλλου, όπως σημειώνει, στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στα τέλη Νοεμβρίου, θα επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα του κόμματος και θα προσδιοριστεί η νέα πορεία του.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να μένουν εκτός από αυτόν τον προοδευτικό πόλο που φιλοδοξεί να συγκροτήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Η συγκρότηση αυτού του χώρου και του νέου κοινωνικού κινήματος δεν θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με συμπτύξεις κομμάτων. Θα γίνει με όρους κοινωνίας. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, με τις επιλογές του, ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών επιλογών».

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουβέλης δηλώνει: «Με τον κ. Τσίπρα δεν έχω προσωπικές διαφορές, παρά τους υβριστικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς που μας απηύθυνε και μάλιστα συστηματικά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά. Προτείνει μονομερή καταγγελία της σύμβασης. Προτείνει στάση πληρωμών. Το πολιτικό του εκκρεμές συνεχίζεται».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται τις καταγραφές των δημοσκοπήσεων «και μάλιστα αυτών που γίνονται Ιούλιο μήνα».

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης εξηγεί ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορούσε να ακολουθήσει και να συμφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική, στην οποία  καταγράφηκε αλλαγή, μετά από απαράδεκτες, μονομερείς και αυταρχικές ενέργειες.

Τονίζει ότι η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ επισημαίνει ότι διαφωνεί και με την πώληση δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι η υπουργική απόφαση για τη ΔΕΗ «προσβάλλει το δημόσιο συμφέρον και δεν υπηρετεί το κοινό καλό των πολιτών»