«Στάθης» κατά Μπαλάφα

Λάβρος κατά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, εμφανίστηκε ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης (Στάθης Σταυρόπουλος), ο οποίος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.
Αφορμή, η συνέντευξη του Γιάννη Μπαλάφα στην Real News, με την οποία αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι αυτές οι συζητήσεις δεν μπορεί να γίνουν σε ενεστώτα χρόνο. Ο Στάθης, όμως, επιλέγοντας να δημοσιεύσει την κριτική του στην ιστοσελίδα iskra που απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατακεραυνώνει τον ........

Μπαλάφα. Στο κείμενό του, με τίτλο «Κυβέρνηση Μπαλάφα», ο γνωστός σκιτσογράφος σημειώνει:

«Εις ποιους την προτείνει αυτήν τη συνεργασία ο κ. Μπαλάφας; Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Στον ΣΥΡΙΖΑ εν σώματι; Στους Έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους; Για την ώρα αδιευκρίνιστο! Διότι εξ όσων γνωρίζω, ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει θέμα συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εν σώματι. Μπορεί να το θέσουν βεβαίως ορισμένοι Έλληνες πολίτες – ου μην και ψηφοφόροι. Δικαίωμά τους. Λογικόν. Ηθικόν και νόμιμον.

Μήπως λοιπόν και ο κ. Μπαλάφας εκφράζει αυτούς τους πολίτες, ή ένα μέρος των ψηφοφόρων της ΔΗΜΑΡ, ή ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας την πρόταση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ; Πολύ πιθανόν! Δικαίωμά του. Επίσης νόμιμον και ηθικόν. Το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται, εφ’ όσον ο κ. Μπαλάφας προτείνει ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Έλληνες πολίτες τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ – (ΠΑΣΟΚ) και λοιπόν “δημοκρατικών δυνάμεων”».

Και προσθέτει: «Αυτό το νέο(!) ήθος διακυβέρνησης προτείνει ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στους Έλληνες εργαζόμενους ο κ. Μπαλάφας; Μια από τα ίδια; τον κ. Χωμενίδη; Με τέτοιους πολιτικούς θα συγκρουσθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «θεούς και τους δαίμονες» που του την έχουν στημένη, αν ο λαός του δώσει την εντολή να κυβερνήσει;

Ωστόσο, όσον και αν με εκπλήσσουν αυτά που λέει ο κ. Μπαλάφας, με εκπλήσσει ακόμα περισσότερο η άνεση με την οποίαν τα λέει: σε ποιον αλήθεια προτείνει τον κομπογιαννιτισμό που επέδειξε η ΔΗΜΑΡ συναγελαζόμενη με τους Βοριδογεωργιάδηδες; στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ ή σε κάποιο παρεάκι άκακων τυχάρπαστων;

Τι λέει στους Έλληνες πολίτες που τους έφαγαν τον μισθό; ότι αυτοί που σας έφαγαν τον μισθό θα μας βοηθήσουν να μην σας τον ξαναφάμε;».

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Στάθης κατακεραυνώνει και τη ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για «κόμμα πολιτικών στελεχών, μιντιανθρώπων και ολίγων πανεπιστημιακών που, όσον ενδημούσε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ο τελευταίος εκινείτο στα πέριξ του 4%».