Καταυλισμούς για μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου

Την κατασκευή καταυλισμών για τους μετανάστες που εντοπίζονται στα νησιά του Αιγαίου προωθεί το υπουργείου Ναυτιλίας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στο Bήμα Fm ο υπουργός Ναυτιλίας...
επισήμανε πως συμφωνεί με τους εκπροσώπους των λιμενικών για την εικόνα που παρουσιάζεται στα κατά τόπους λιμεναρχεία και προανήγγειλε πως σήμερα Πέμπτη δίνει εντολή «να βρεθούν υπαίθριοι χώροι οι οποίοι θα μετατραπούν σε προσωρινούς χώρους διαμονής των μεταναστών».

Όπως ανακοίνωσε «στους χώρους αυτούς θα στηθούν αντίσκηνα, σε διαφορετικά σημεία οι άντρες από τις γυναίκες ενώ θα εξοπλιστούν με χημικές τουαλέτες».

Επιπλέον ανέφερε πως έως την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση για «την αποδέσμευση χρημάτων που έχει το υπουργείο προκειμένου να δοθούν για τη σίτιση των μεταναστών», καθώς όπως είπε μέχρι σήμερα οι λιμενικοί έβαζαν από την τσέπη τους για να δώσουν ένα πιάτο φαγητό στους μετανάστες.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε επίσης να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κατά τόπους υπηρεσιών του Λιμενικού με ιατρικούς συλλόγους ώστε εάν κάποιος εκ των μεταναστών έχει πρόβλημα υγείας να μπορεί να εξεταστεί άμεσα από γιατρό και εάν κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί είτε σε νοσοκομείο είτε σε Κέντρο Υγείας.

Ζήτησε ακόμη να υπάρχει συνεργασία των λιμενικών και με κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους ώστε να παρέχουν νομική συνδρομή στους μετανάστες.