Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Σκέφτεστε πρώτες σπουδές στο εξωτερικό; Μάθετε όλα τα οικονομικά δεδομένα - ετήσιο κόστος διαβίωσης και δίδακτρα - για 13 χώρες

Σκέφτεστε πρώτες σπουδές στο εξωτερικό; Μάθετε όλα τα οικονομικά δεδομένα - ετήσιο κόστος διαβίωσης και δίδακτρα - για 13 χώρεςΟι διακοπές του καλοκαιριού πλησιάζουν σιγά σιγά στο τέλος τους και το γκρίζο τοπίο της εν κρίσει ελληνικής κοινωνίας και κατ' επέκταση του ταλανιζόμενου από τις περικοπές και άλλους παράγοντες εκπαιδευτικού συστήματος, ίσως κάνει πολλούς απόφοιτους Λυκείου να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακίνησής τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για την πραγματοποίηση των ανώτερων σπουδών τους...
Ποιες είναι οι ακριβότερες και ποιες οι φτηνότερες χώρες για να σπουδάσει κανείς;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει έρευνα της HSBC, τα πορίσματα της οποίας δημοσίευσε ο οικονομικός ιστότοπος Business Insider Australia.

Σύμφωνα με την έρευνα, ακριβότερη χώρα για τη διεξαγωγή σπουδών είναι η Αυστραλία με ετήσιο κόστος (καθημερινής διαβίωσης και διδάκτρων) 38.000 δολάρια. Ακολουθούν από κοντά οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Δείτε τη λίστα με τις 13 υπό έρευνα χώρες του κόσμου. Στην πρώτη στήλη καταγράφεται η χώρα, στη δεύτερη τα ετήσια δίδακτρα, στην τρίτη το ετήσιο κόστος διαβίωσης και στην τέταρτη το σύνολο.Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.