H Ρωσίδα κατάσκοπος Αννα Τσάπμαν μέσω Twitter κάνει πρόταση γάμου στον Σνόουντεν για να αποκτήσει διαβατήριο

Οπως γράφει στο σάιτ της η νεοϋορκέζικη Ποστ, ο Σνόουντεν ξεσκέπασε το πρόγραμμα PRISM της NSA και προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, αλλά η αφαίρεση του διαβατηρίου του από το αμερικανικό κράτος τον έχει αφήσει παγιδευμένο στο αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας, από τις 23 Ιουνίου.
Χτες το βράδυ ωστόσο, ήρθε μία απρόσμενη πρόταση, έστω και ως αστείο πιθανώς, από την ρωσίδα κατάσκοπο που.......
είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ, την διάσημη πλέον Αννα Τσάπμαν. Η Τσάπμαν τουίταρε στο λογαριασμό της την λύση: «Σνόουντεν, θα με παντρευτείς;» και το διαδίκτυο πήρε φωτιά.
«Είναι ένα ζευγάρι φτιαγμένο για τον παράδεισο της κατασκοπίας» σχολιάζει η Ποστ.
Η 28χρονη (κατά τη σύλληψή της το 2010) Αννα ήταν ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου στη Ν. Υόρκη με σπουδές οικονομικών, πρώην στέλεχος της τράπεζας Barclays στο Λονδίνο και με έντονη παρουσία στα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).
Την παγίδευσε μυστικός πράκτορας του FBI σε καφέ του Μανχάταν και προφυλακίστηκε επειδή σκόπευε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ.
Στο κατηγορητήριο της αποδιδόταν ότι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2010 παρείχε πληροφορίες στη ρωσική κυβέρνηση με ηλεκτρονικά μέσα και απειλείται με 20 χρόνια φυλακή. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Φάρμπιαζ, την είχε χαρακτηρίσει «άρτια εκπαιδευμένη κατάσκοπο της Ρωσίας».